Nefret her yerde: LGBT’ye kapalıyız

Nefret her yerde: LGBT’ye kapalıyız
Osmaniye’de Keyf-i Künefe isimli bir tatlıcı, mekan girişine “LGBT’ye kapalıyız” yazısı astı.

Kaos GL Derneği’nin internet sitesinde yer alan habere göre, avukat Kerem Dikmen, mal ve hizmetlere erişiminin engellenmesinin ayrımcılık olduğunu söyledi.

Avukat Kerem Dikmen, asılan yazının hukuki boyutunu şöyle değerlendirdi:

"Mal ve hizmet, gündelik hayattaki ticari ve bireysel tüketime ilişkin her türlü metanın veya hizmetin genel adıdır. Örneğin bir avukat, ücret karşılığı avukatlık hizmeti verir. Bir eczacı ücret karşılığı ilaç verir. Mal ve hizmeti sağlayanın kamu otoritesi olup olmamasının bu hak veya yasak bakımından bir önemi bulunmamaktadır."

"Bir ev sahibi tarafından kiracı ile girişilen kiracılık ilişkisi, bir taksiciden satın alınan ulaşım hizmeti, bir kafede alınan eğlence hizmeti, hamamda alınan bir hizmet gibi, alışveriş faaliyetinin gündelik hayatta akla gelebilecek her türlü formu, mal ve hizmetlere erişimde ayrımcılığa uğramama hakkının konusunu teşkil edecektir"

"Konunun LGBTİ+’lar açısından anlamı, homofobik ya da transfobik bir motivasyonla LGBTİ+’lara mal veya hizmet sunumundan kaçınılmasıdır. Yani herkesin yapabildiği bir alışverişi LGBTİ+’ların yapamaması veya herkese kiralanan bir evin sırf, kiracının LGBTİ+ olduğu gerekçe gösterilerek kiralanmaktan kaçınılması, bu ayrımcılık çeşidinin birer örneğidir."

Öne Çıkanlar