Nesin Vakfı Yöneticisi Cihangiroğlu: Vakfın adını kullanarak prim yapmaya, destek bulmaya çalışıyor

Nesin Vakfı Yöneticisi Cihangiroğlu: Vakfın adını kullanarak prim yapmaya, destek bulmaya çalışıyor
Cihangiroğlu, 'Nesin Vakfı 50 yıldır orada. Nesin Vakfı’nın, kızlı erkekli olarak, çocuklarının orada yaşadığı 50 yıldır ortada. Bugün mü sorun oldu?' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İsmailağa cemaatinin vakıflarından biri olan Rabıta Vakfı Çatalca’da Nesin Vakfı’nın bitişiğindeki araziyi bir buçuk sene önce bağış olarak kaçak bir inşaat başlattı. Söz konusu haber sonrası gazeteye konuşan Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçin, Nesin Vakfı’nda eğitim gören çocukları yönelik açıkça tehditte bulunarak, "Orada kızlı erkekli karma karışık manzaralar var. Bizim elimizde resimleri var. İş başka noktalara gitmesin. İki tane ağaçtan dolayı memleket yandı. Ufacık bir yerden dolayı da piyasa karışmasın yani" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek'e açıklama da bulunan Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçi'nin Nesih Vakfına yönelik sarf ettiği sözler üzerinden hem isimlerini duyurmaya hem de kendilerine destekçi sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

'GEÇ SAATLERE KADAR GÜRÜLTÜ YAPILIYOR'

Nesin Vakfı Yöneticisi Cihangiroğlu,  Rabıta Vakfı’nın arazisinde kaçak bir inşaatın söz konusu olduğunu belirterek, "Bilinçli olarak burayı tercih ettikleri ve kendi isimlerini duyurmak için o işleri orada yaptıkları belli oluyor. İlk başta yaşlı başlı, aksakallı amcalar görünüyordu. Kur’an okuyorlardı. Her şey hoştu. Bugüne kadar herhangi bir şekilde rahatsız olmadık; geçtiğimiz bir iki ay öncesine kadar. Daha sonra gece geç saatlerde ses sistemleriyle gürültülü bir şekilde bir şeyler yapmaya başladılar. Onlar belli ki Nesin Vakfı’na karşı ama Nesin Vakfı onlara karşı değil" dedi. 

'DÜŞMAN HATTI MI?'

Rabıta Vakfı çalışanlarının "Biz burada Nesin Vakfı'na karşı duruyoruz, Nesin Vakfı'na karşı ayakta duracağız. Onlara rağmen bu işi yapıyoruz, bize destek olun" diyerek çevreden destek almaya yönelik bir eğilim içerisinde olduklarını fark ettiklerini dile getiren Cihangiroğlu, "'Nesin Vakfı’na karşı duruyoruz' ne demek? Düşman hattı mı? Onlar bize karşı ama biz onlara karşı değiliz.

'50 YILDIR BURADAYIZ'

Nesin Vakfı üzerinden bir çevre edinme belki de bağış toplama çabası içine girmiş vaziyetteler. Yani, Nesin Vakfı 50 yıldır orada. Nesin Vakfı’nın, kızlı erkekli olarak, çocuklarının orada yaşadığı 50 yıldır ortada. Bugün mü sorun oldu?. Nesin Vakfı'nın ismini kullanarak, düşmanlaştırarak bir pirim toplamaya çalışıyor kendi camiasında" dedi.

'İYİ NİYET SÖZ KONUSU DEĞİL'

Rabıta Vakfı Başkanı Perçi'nin tehdidine yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Cihangiroğlu, "Bu, bir tehdit. Nesin Vakfı 50 yıldır orada. Bu kadar rahatsızsan neden Nesin Vakfı'nın dibinde bunu yapmaya kalkıyorsun. Amaç ne? Niye bunu yapıyoruz? Ben bugün bu vakfı kuruyor olsam ve gelsem siz buradaysanız derim ki 'biz bu insanları rahatsız ederiz. Başka yere taşınalım'. Bu komşuluğa da sığmaz. Dine de sığmaz. Yapmayın etmeyin. Bir iyi niyet söz konusu değil" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar