Öcalan'ın avukatlarından bir kez daha İmralı başvurusu

Öcalan'ın avukatlarından bir kez daha İmralı başvurusu
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden başvuru yaptı.

Ailesi, avukatları ve vasisi, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili iddiaların yayıldığı 14 Mart’tan bu yana "acil görüşme" talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa İnfaz Hakimliği ve Adalet Bakanlığı’na 15 ayrı başvuruda bulunurken, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) de 2 ayrı başvuru yapıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı 23 Mart’ta bitmesine rağmen avukatların yaptıkları başvurulara ne olumlu ne de olumsuz yanıt verilmiyor.
 
Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.
 
GÖRÜŞME YARIDA KESİLDİ
 
22 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Öcalan, telefonla görüş hakkından ilk defa 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırılmıştı.
 
PKK Lideri kendisine uygulanan tecrit politikası devam ederken, sosyal medyada yer alan kimi paylaşımlardan kaynaklı kamuoyunda kaygıların büyümesi üzerine geçtiğimiz 25 Mart günü kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefon görüşülmüş, fakat Mehmet Öcalan bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar