Oktay Dönmez tarafından katledilen Dilara Yıldız son konuşmalarında da tehdidi anlatmış

Oktay Dönmez tarafından katledilen Dilara Yıldız son konuşmalarında da tehdidi anlatmış
Yıldız'ın anneannesi Sevim Akyel’e aldığı tehditleri telefonda anlattığı, kadının da torununa 'İstanbul’a gittiğini kimse bilmesin, dikkatli hareket et' diye uyardığı belirtildi.

İstanbul Tuzla’da Oktay Dönmez tarafından öldürülen avukat Dilara Yıldız’ın yılbaşında memleketi Samsun’a gelerek ziyaret ettiği anneannesiyle yaptığı son konuşmalarında tehditleri anlattığı ortaya çıktı. Yıldız’ın dönüş yolunda telefonla görüştüğü anneannesi Sevim Akyel’e "Anneanne, İstanbul’a kadar seninle konuşalım" diyerek aldığı tehdit mesajlarını anlattığı öğrenildi. Akyel’in de telefonda torununa, "Kızım, İstanbul’a gittiğini kimse bilmesin, dikkatli hareket et" uyarılarında bulunduğu belirtildi.

Anneanne Akyel, torununun zor şartlarda okuduğunu belirterek, "Çok zor şartlar altında kızımızı okuttuk. Avukat olmak en büyük hayaliydi ve başardı. Olaydan dolayı çok üzgünüz" dedi.

‘BİLSEK BAŞINDA NÖBET TUTARDIK’

Dayısı Savaş Akyel ise "Biz o adamla nişanlanmasını hiç istemedik. Annesi de çok karşı çıktı ama çocuğumuzun başına gelecek varmış, engelleyemedik. Tehdit mesajları aldığını öldükten sonra öğrendik. Öncesinde bilsek, biz onun başında nöbet tutardık. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Yıldız’ın diğer dayısı Suat Akyel ise "Bu adamla 15 gün nişanlı kaldı. Hiç istememiştik sonradan o da nişanını attı. Bu adam ilk önce kendisini subay olarak tanıttı. 'İzmir’de görevliyim' demiş, 'İşi gücü bırakayım da senin yanında çalışayım' demiş. Dilara o gün bıraktı çocuğu. Dilara’nın peşini hiç bırakmadı, tehdit mesajları yazdı kızıma, sürekli öldürme mesajları yazdı. Ben mesajları okumadım, kaybettikten sonra öğrendik" dedi.

‘SOKAKTA AÇ KEDİ KÖPEK GÖRSE MAMA VERİRDİ’

Dilara’yı gözü gibi bakıp büyüttüklerini anlatan Savaş Akyel, şunları söyledi:

"Her şeyden sakındık, her şeyden koruduk, elimizden gelen ne varsa her şeyi yaptık. Avukat olması için her şeyi yaptık sonun da avukatlığı kazandı, avukat oldu. Avukat olduktan sonra ‘Dayı çevreme de yardımcı olacağım’ dedi. Çok değişik bir çocuktu. Dilara sokakta aç kedi köpek görse onlara mama verirdi. Aşırı iyi niyetli bir kızdı. Yüreğimiz yanıyor. Sonra bu eski nişanlısıyla tanışıyor, arkadaşlık yapmaya başlıyor. Bir şekilde Dilara’yı kandırıyor. Kendisini asker olarak tanıtıyor, kızın aklına giriyor. Ailesi sonra haber veriyor, 'Biz söz nişan istiyoruz' diyorlar. Nişandan sonra hal ve hareketleri değişiyor, kendisini gösteriyor. Bir süre sonra kızımız onun asker olmadığını anlıyor. ‘Sen dediğin gibi değilsin, yalan söylüyorsun’ diyor ve tartışmaya başlıyorlar." (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar