Gergerlioğlu, Elmalı Cezaevi'nde neler olduğunu sordu

Gergerlioğlu, Elmalı Cezaevi'nde neler olduğunu sordu
HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Elmalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin iddiaları paylaşarak bakanlıktan açıklama talep etti.

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu eski Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, insan hakları ihlallerini Türkiye gündemine taşımaya devam ediyor.

Cezaevlerindeki çıplak arama, kötü muamele skandallarını da ülkenin ve Meclis’in gündemine getiren HDP’li Gergerlioğlu, bugün de Antalya Elmalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine dikkat çekti.

Twitter hesabından Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek Elmalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin iddiaları paylaşan Gergerlioğlu, bakanlıktan açıklama talep etti.

Gergerlioğlu, Elmalı Cezaevi'ndeki ihlalleri şöyle aktardı:

"Ağır içerikli hakaretler, zamansız robocop denilen gardiyanlarla aramalar, kişisel eşyalarımızı yerlere atıp sonra da bunlar buraya uygun değil deyip el koymalar, sayımlara yarım saat önce gelerek hakaret etme."

'YAPILANLAR KAMERALARA DA YANSIMIŞ'

Elmalı Cezaevi’ndeki ihlallere ilişkin Artı Gerçek’e bilgi veren Gergerlioğlu, gündeme taşıdığı hak ihlallerin kendisine bir mahpusun eşi tarafından iletildiğini aktardı. Mahpus yakınlarının cezaevlerindeki ihlallerden dolayı endişeli olduklarını belirten Gergerlioğlu, Elmalı Cezaevi’nde, yeni gelen müdür sonrası iki aydır mahpuslara yönelik psikolojik baskı yapıldığını, dilekçe haklarının engellendiğini ve koğuşlara baskın yapılarak hakaret edildiğini, kişisel eşyalara eş koyma gibi uygulamalara gittiğini aktardı.

Elmalı Cezaevi’ndeki ihlallere ilişkin bugün Adalet Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdikleri bilgisini de paylaşan Gergerlioğlu, cezaevinde yaşananları kendisine ileten mahpusun eşinin, eşine yönelik hak ihlallerinin 28 Temmuz 2021 saat 15.00 ile 16.00 arasında kameralara yansıdığını söylediğini de belirtti.

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu eski üyesi olan Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaptıkları incelemeler sonucu tespit ettikleri ihlalleri bildirmelerine rağmen mahpusların sorunlarının çözümüne ve ihlallerin giderilmesine dair herhangi bir değişikliğin yapılmasından yakındı. Sorumluların gerekeni yapmadığını belirterek isyan eden Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’nın Elmalı Cezaevi’nde neler olduğuna dair açıklama yapmasını istedi.

 

Öne Çıkanlar