Ordu Çevre Derneği: Türkiye genelinde 699 alan maden ihalesine çıkarılacak

Ordu Çevre Derneği: Türkiye genelinde 699 alan maden ihalesine çıkarılacak
Ordu Çevre Derneği, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından Türkiye genelinde 699, Ordu'da 11 alanın maden için yeni ihaleye çıkarıldığını duyurdu.

Ordu Çevre Derneği(ORÇEV), Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından Türkiye genelinde 63 ilde 699, Ordu’da 11 alanın maden arama amacıyla 14 Haziran 2022 tarihinde ihaleye çıkarılacağını duyurdu.

'ORTAK İRADE VE ORTAK SES ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ'

Açıklama "Daha önce yayımlanan duyuruda Ordu’da 24 Mayıs 2022 tarihinde ihaleye çıkarılacak dört maden sahası vardı. İktidar ülkenin dört bir tarafını maden şirketlerine ihale ediyor. Şimdi de ilimizde Mesudiye, Kabadüz, Kabataş, Altınordu ilçelerinde 14 Haziran'da ihalesi yapılacak 11 saha ilan edildi. Böylece Ordu’da ihaleye çıkan ve çıkarılacak alan sayısı 26 oldu. Bunun devam edeceği ortada. Artık sesimizi yükseltme zamanı. İhale yapılacak yer kendi yaşadığımız alana gelmesini beklemek yanlış bir tutumdur. Ortak irade ve ortak ses çıkarmak zorundayız" ifadeleri yer aldı.

'İHALELER MANTAR GİBİ PATLAMA BAŞLADI'

Birliktelik vurgusu yapılan açıklamada, "İhaleler mantar gibi patlamaya başladı. Artık kendi ilçemizdeki, köyümüzdeki ihaleyi iptal ettirmek için uğraşmak zaman kaybetmek olur. Ayrıca başarılı olma olanağı yok. Bu nedenle ihalelerin tümünün iptal edilmesi için mücadele şart. Mücadele topyekun olmalı ve 699 alanın ihalesi durdurulmalı. Bu da yetmez, yapılanların yapılacak olanların tümünün iptali için seferberlik gerekiyor. Kapitalizmin doğaya saldırısı iktidarın yol açıcılığıyla hızla devam ediyor. Buna izin veremeyiz" denildi.

Öne Çıkanlar