Palamut'un fiyatı 5 liraya geriledi ama,Sinop'ta

Palamut'un fiyatı 5 liraya geriledi ama,Sinop'ta
İstanbul gibi büyük şehirlerde 15-20 TL'ye satılan palamut Karadeniz'de tanesi 5 liraya satılıyor.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona ererken, balıkçıların Karadeniz sularına bıraktığı ağlar, palamutlarla doldu. Hal böyle olunca Karadeniz'deki balıkçı tezgahlarında palamut bolluğu yaşanmaya başladı.

Av sezonunun ilk haftasında İstanbul gibi bürük şehirlerde tanesi 15 ila 20 TL arasında satılan palamutun fiyatı karadenizde 12 ila 15 TL arası satılıyordu.

Karadenizdeki bolluğunun ardında palamut 5 liraya geriledi. Kilosu 70 TL'den satılan barbunyanın kilosu iase Karadeniz'de 15 TL. Ancak bu fiyatlar Türkiye'nin diğer kentlerine yansımıyor.

PALAMUT 5 TL, BARBUNYA 15 TL

Sinop açıklarından dolu kasalarla dönen Karadenizli balıkçılardan Adnan Demir, tezgahların çeşit çeşit balık türleriyle dolduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız istedikleri balıkları çok uygun fiyatlara alabiliyorlar. Palamut tanesi 5 liradan alıcı buluyor. Barbunya gibi balık kilogramı 15 liradan satılıyor. Çok şükür deniz bu av sezonunda bereketli. Deniz suyu sıcaklığı düştükçe daha da artacaktır. Palamut avının birkaç ay daha bollaşarak devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü palamut maddi açıdan en çok kazandıran balık türleri arasında. İnşallah hamsi de bol olacak. Deniz verdikçe hem vatandaş ucuz balık yemeye hem de biz daha çok kazanmaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar