Paşinyan Moskova'da Putin'le görüştü

Paşinyan Moskova'da Putin'le görüştü
Paşinyan: Her şeyden önce Dağlık Karabağ'daki Rusya barış gücü askerlerinin varlığının bölgede istikrar ve güvenlik için en önemli unsur haline geldiğini belirtmek isterim.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde, Rusya barış gücü askerlerinin Karabağ’daki varlığının bölgedeki istikrar ve güvenliğin en önemli unsuru haline geldiğini söyledi.

Moskova ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’da görev yapan Rusya barış gücünün önemini dile getirerek bölgedeki istikrar ve güvenliğin en önemli unsuru haline geldiğini ifade etti.

Paşinyan şu ifadeleri kullandı: 

"Her şeyden önce Dağlık Karabağ'daki Rusya barış gücü askerlerinin varlığının bölgede istikrar ve güvenlik için en önemli unsur haline geldiğini belirtmek isterim. Bu bağlamda bugün sizlerle bölgemizdeki, Dağlık Karabağ'daki, Ermenistan ve çevresindeki güvenlik sisteminin mimarisi ile ilgili görüşlerinizi ele almayı umuyorum. Elbette bugün Rus-Ermeni ortak kuvvet grubunun faaliyetlerinin bazı nüanslarını görüşeceğiz."

Erivan’ın yarın Moskova’dan yeni tip Coronavirus (Covid-19) aşısının ilk partisini teslim alacağına dikkat çeken Paşinyan, ileride teslimatların devam etmesini umduğunu söyledi: 

"Covid-19 salgını ile mücadelede sıkı işbirliği içerisindeyiz, yarın Rus aşısının ilk partisi elimize geçecek ve etkinliğini kanıtladığı için Rus aşısını daha büyük miktarda almayı umuyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar