Polis şiddetinin görüntülerine rağmen kimlikleri tespit edilmiyor

Polis şiddetinin görüntülerine rağmen kimlikleri tespit edilmiyor
Van'da polisin şiddet kullanarak gözaltına aldığı şizofreni hastası Fırat Koç’un da aralarında bulunduğu 38 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Van’da 21 Ağustos günü yaşanan kayyım protestoları sırasında gözaltına alınan 38 kişi, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgularının ardından adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilenlerin tümü serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 38 kişi arasında gözaltına alınması sırasında polislerce kask, cop ve tekmelerle feci şekilde darp edilip, bu anlara dair kaydedilen cep telefonu görüntülerinin kamuoyunun gündemine oturduğu şizofreni hastası Fırat Koç da yer aldı.

Koç, 5 günlük gözaltının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda 'yurtdışı yasağı' getirilerek mahkemece serbest bırakıldı. 

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Ancak Koç hakkında gözaltına alınması sırasında kendilerine tabure atması sonucu yaralandıkları iddiasında bulunan bazı polislerin şikayeti doğrultusunda ayrı bir soruşturma daha açıldı. Tabure ile yaralandıkları iddiasında bulunan polislerin bu iddialarını doğrulayan sağlık raporlarının yer almadığı soruşturma dosyası kapsamında başla bir savcı tarafından ifadesi alınan Koç, yine adli kontrol tedbirleri talebiyle mahkemeye sevk dildi. Mahkeme, bu soruşturma ile ilgili olarak da hakkında yurtdışı yasağı getirdiği Koç’un serbest bırakılmasına karar kıldı.

KOÇ'UN AVUKATI: KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Koç’un avukatı Erhan Çiftçiler ise, yaptığı açıklamada iki defa yurtdışı yasağı getirilen müvekkiline işkence yapan faillerinin kimliklerinin ise halen tespit edilemediğini paylaştı.

"İşkence yapanlar hakkındaki soruşturma eksik ve savsaklanarak yürütülüyor" diyen Çiftçiler, buna rağmen soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. (M.A)

Öne Çıkanlar