Polyak Madencilik’te patlama: 35 yaralı maden işçisi var

Polyak Madencilik’te patlama: 35 yaralı maden işçisi var
Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Polyak Madencilik’te patlama olduğunu duyurdu.

İzmir'in Kınık ilçesindeki Polyak Madencilik’te akşam saatlerinde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, göçük altında hiç işçi olmadığı, gazdan etkilenerek zehirlenen 7 işçinin tedaviye alındığı öğrenildi.

İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde Polyak firmasına ait madende bugün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edilirken, yetkililerden alınan bilgiye göre göçük altında işçi olmadığı öğrenildi.

Göçük nedeniyle oluşan gazdan etkilenen 7 işçinin tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, patlamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Aksu, maden şirketini yüksek metan gazı ve yeraltı suları konusunda uyarduklarını ,"Eli defa uyardık yüksek metan ve yeraltı suları konusunda. En az elli defa" ifadeleriyle dile getirdi.

Başaran Aksu'nun paylaşımı şöyle:

"Polyak Madencilik'te bir patlama yaşandığı bilgisi doğru. Boyutu belirsiz

Umarım hiçbir Madenci kardeşimizin başına birşey gelmemiştir

Bağımsız Maden-İş yöneticileri birazdan dönecek ocak önünde olacaklar.

Eli defa uyardık yüksek metan ve yeraltı suları konusunda. En az elli defa"

BAĞIMSIZ MADEN-İŞ: 35 YARALI MADENİŞÇİSİ KARDEŞİMİZ VAR

Bağımsız Maden-İş Sendikası, Kınık ilçesindeki madende yaşanan patlamayla ilgli açıklamada bulundu. 35 yaralı maden işçisi olduğunu belirten Sendika, Genel Başkan Gökay Çakır ve tüm sendika yöneticileriyle ocak onunda olduklarını ve 35 yaralı işçi dışında hiçbir teyit bulunmadığını da belirtti.

Sendikanın açıklaması şöyle:

"35 yaralı maden işçisi kardeşimiz var. Bunun dışında her hangi teyit söz konusu değil.

Genel başkanımız Gökay Çakır, sendika yöneticilerimizin tamamı ocak önünde.

Yaralı madenci kardeşlerimize acil şifa diliyoruz."

İZMİR VALİSİ KÖŞGER: 8 HAFİF YARALI HASTANELERE SEVK EDİLDİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kınık ilçesindeki madende meydana gelen göçükle ilgili, "İlk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet hastanelerine sevk edildiği hususu kamuoyuna bildirilir" açıklamasını yaptı.

İzmir'in Kınık ilçesindeki Polyak Madencilik’te akşam saatlerinde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere bazı işçilerin göçük nedeniyle oluşan gazdan zehirlendiği öğrenilen olayla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şunları kaydetti:

"İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu, ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar