Putin'den 'Avrupa Ordusu'na destek

Putin'den 'Avrupa Ordusu'na destek
Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkan Macron'un 'ortak Avrupa ordusu' önerisinin, çok kutuplu dünya düzeninin pekiştirilmesine katkı sunacağını söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümü kapsamındaki etkinlikler için Paris'te bulunan Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin, Russia Today France'a demeç verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'la henüz görüşme fırsatı bulamadığını belirten Putin, fırsat doğması halinde Trump'la kısa bir görüşme yapabileceklerini söyledi. Fransa'nın çalışma programını ihlal etmemek için uzun süreli görüşme yapmayacaklarını beelirten Putin, ABD ile diyaloğa her zaman hazır olduklarını söyledi.

PUTİN'DEN TEK ORDU FİKRİNE DESTEK

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ortak 'Avrupa ordusu' önerisini değerlendiren Putin, 'Avrupa ordusu'nun, çok kutuplu dünya düzeninin pekiştirilmesine katkı sunacağını söyledi:

"Ortak Avrupa ordusunun yeni bir fikir olmadığını ve Macron'un bu konuyu yeniden gündeme getirdiğini belirten Putin, "Avrupa, büyük bir ekonomik oluşum, kapsamlı ekonomik birlik ve Avrupalıların bağımsız, kendilerine yetecek güçte, savunma ve güvenlik alanında egemen olmak istemesi son derece doğal. Bu bakımdan, ortak Avrupa ordusu çok kutuplu dünya düzeninin pekiştirilmesine katkı sunacak." (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar