Putin, Erdoğan'dan Suriye’nin egemenliğine koşulsuz saygı istedi

Putin, Erdoğan'dan Suriye’nin egemenliğine koşulsuz saygı istedi
Putin-Erdoğan telefon görüşmesinde Putin, silahlı grupların saldırılarından duyulan endişeyi dile getirdi.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün İdlib meselesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Rusya'dan yapılan açıklamaya göre Putin, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurguladı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiği tarafından Twitter'dan görüşmeye dair yapılan açıklamada, Putin'in silahlı grupların saldırılarından duyulan endişeyi vurguladığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların devam eden agresif eylemlerinden duyulan ciddi endişeleri dile getirdi. Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

(Rusya ve Türkiye) liderleri, İdlib’deki gerilimin azaltılması, ateşkesin sağlanması ve terör tehdidinin yok edilmesi için bakanlıklar arası ikili görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı. Liderler ayrıca savunma bakanlıkları arasındaki temasların yoğun biçimde devam edeceğini de teyit etti."

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre de Erdoğan, İdlib'de çözüm için Soçi mutabakatına uyulmasını istemişti.

Öne Çıkanlar