QSD Genel Komutanı Ebdi, ABD ve BM yetkilileriyle bir araya geldi

QSD Genel Komutanı Ebdi, ABD ve BM yetkilileriyle bir araya geldi
QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, ABD ve BM yetkilileriyle bir araya geldi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, bugün QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi'nin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Irak İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Jennifer Gavito, Birleşmiş Milletler (BM) Irak ve Suriye dosyası sorumlusu Zahra Bell ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kuzey ve Doğu Suriye temsilcisi Matthew Pearl’in yer aldığı heyetle görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Görüşmede ABD heyetinin Kuzey ve Doğu Suriye ile ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon arasındaki iş birliğinin devam ettiğine işaret etti. Sinaa Cezaevi’ndeki olayların ardından IŞİD’e karşı mücadeleye ilişkin görüşlerini paylaştı. QSD’nin resmi hesabından paylaşılan habere göre de, iki taraf da halen IŞİD’in bölge için tehlike oluşturduğu konusunda hemfikir. Kuzey ve Doğu Suriye’nin kalkınması ve bölgenin güvenliğini sağlamak için çeşitli alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

'DİYALOG ÖNEMLİ'

QSD Basın İrtibat Merkezi, ABD heyetinin Suriye’deki Kürt taraflar arasında devam eden diyalogun önemine vurgu yaptığı da açıklandı.

HALEPÇE'Yİ ANDI

Ayrıca Halepçe Katliamı'nın 34. yıldönümü nedeniyle katliamda hayatını kaybedenleri anan Kobani, Twitter hesabından yayınladığı Kürtçe mesajda, "Güney Kürdistan halkına yönelik Halepçe katliamının 34. yıldönümünde Kürtlere yönelik soykırım politikası sonucunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi anıyoruz. Daha iyi bir dünya için tüm halklar ve kimlikler baskıdan, işgalden ve katliamlardan korunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar