Rahmi Turan: Kılıçdaroğlu ‘üzülme‘ diye haber gönderdi

Rahmi Turan: Kılıçdaroğlu ‘üzülme‘ diye haber gönderdi
‘Cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi, herkes bana yüklendi.‘

CHP’li Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiasını yazan Sözcü gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesinde kendisine yapılan eleştirileri kaleme aldı.

"Cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi, herkes bana yüklendi" ifadelerini kullanan Turan, "‘Yiğide vur ama hakkını ver‘ derler. Ben de öyle yapıyor, bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum" diyerek iddianın tarafları olan Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’a teşekkür etti.

Turan’ın yazısındaki ilgili bölümü şöyle:

"Son on günün olaylarını tekrarlamama gerek yok. Herkes biliyor. Gazetelerde yüze yakın haber, yazı ve yorum çıktı. Televizyonlarda sabah akşam günlerce açık oturumlar yapıldı. Hemen herkes bana yüklendi. Sanırım cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi! Bu süreçte, bahsi geçen kulis haberinin merkezinde olan kişilerin olgun davranışlarını takdirle karşıladığımı söylemeliyim. "Yiğide vur ama hakkını ver" derler. Ben de öyle yapıyor, bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum:

1) Cumhurbaşkanı Erdoğan olaydan sonra "Yazar özür dilemiş, teşekkür ediyorum" dedi. Büyük bir olgunluktu, ben de ona teşekkür ediyorum.

2) Muharrem İnce ile konuşarak üzüntümü ve özrümü ona açıkça bildirdim. Olgunlukla karşıladı. Teşekkür ediyorum.

3) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazeteci arkadaşımla "Rahmi Bey üzülmesin" diye haber gönderdi. Teşekkür ediyorum. Ya diğerleri? Artık bu konunun üzerinde durmak istemiyorum."

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Muharrem İnce ile görüştüğünü ve kaynağının Talat Atilla olduğunu açıklamasının ardından Atilla’dan açıklama gelmişti. İddiadan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da haberinin olduğu öne sürülmüştü.

Muharrem İnce ‘Doğruysa kendimi Taksim’de yakarım’ ifadeleriyle iddiayı net bir şekilde yalanlamasının ardından Talat Atilla da kendisine söz konusu iddiayı verenin CHP’li bir isim olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından İnce, kendisine ve partisine yönelik "kumpas" olarak nitelendirdiği iddianın CHP içerisindeki bir çete tarafından gündeme getirildiğini söylemişti. İnce’nin bu açıklaması ise CHP’de infiale yol açmıştı.

İddianın taraflarından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise CHP’li kimseyle partinin başına geçmesi için bir görüşme gerçekleştirmediğini belirterek "Çünkü bizim için Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir genel başkan olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise bu sözlere "Sen kim oluyorsun da CHP’yi diline doluyorsun? Her yerde konuşacağına çık karşımda konuş" ifadelerini kullanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar