AKP'li Kavakcı, ABD eğitimi için İBB'nin harcama yaptığının ortaya çıktığı raporu yalanladı

AKP'li Kavakcı, ABD eğitimi için İBB'nin harcama yaptığının ortaya çıktığı raporu yalanladı
Kavakcı, hakkındaki iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kavakcı, iddiaların daha önce de defalarca kez 'yalanlandığını' savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hazırladığı rapora göre; ABD Howard Üniveristesi’nde okuması için 155 bin dolar ve 59 bin lira para verilen Ravza Kavakcı, iddiaları yalanladı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İBB müfettişlerinin hazırladığı raporu köşesine taşıdı. Pehlivan yazısında, hazırlanan rapora göre İBB'nin şirket personelinin yurtdışında eğitim alması için 4 Ağustos 2008’de karar aldığını aktardı. O tarihlerde Ravza Kavakcı Kan, ABD’deki Howard Üniversitesi’ne 24 Kasım 2008’de kabul edildiğini hatırlatan Pehlivan, 1 Aralık 2008’de İBB şirketine başvuran Kavakçı’nın işe başlatıldığına dikkat çekti.

155 BİN DOLAR VE 59 BİN TL

23 Aralık 2008’de İBB Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın, okula mektup yazdığını aktaran Pehlivan şöyle devam etti:

"Müfettiş raporunda, AKP milletvekili Ravza Kavakcı Kan’ın ABD’de yıllarca yaşaması için İBB paralarının nasıl akıtıldığı adım adım yazıyordu. Ve ortaya çıkıyordu ki 2013 yılına kadar, Kan’a toplamda yaklaşık 155 bin dolar ve 59 bin lira para verilmişti. Evet, İBB’nin toplu taşıma şirketi, ABD’de siyaset okusun diye bugünün AKP milletvekilinin cebini bu kadar parayla doldurmuştu.

İBB şimdi bu raporla birlikte Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Hem kamunun cebinden çıkan paranın yasal faiziyle birlikte iadesi hem de bu hukuksuz işlemlere imza atan dönemin İBB çalışanları hakkında yargı süreci başlatılması talep edildi.

Ravza Kavakcı Kan, milletvekilliği bitince İBB’deki mecburi hizmetinin devam edeceğini iddia ediyordu. İBB müfettişleri ise kâğıt üstündeki işe resmi olarak da son verilmesi gerektiğini raporuna yansıttı."

KAVAKCI, İDDİALARI YALANLADI

Kavakcı, hakkındaki iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İddiaların daha önce de defalarca kez 'yalanlandığını' savunan Kavakcı, hukuki girişimlerde bulunacağını duyurdu.

"Daha önce defalarca yalanlanmasına ve yaptırım uygulanmasına rağmen Cumhuriyet gazetesi manipülasyon amaçlı yalan ve tezvirat üretmeye devam ediyor" diyen Kavakcı, "Gazetecilik bu değil. Çok yazık. Tabii ki hukuken elimizden geleni ardımıza koymayacağız" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar