Rusya'da üniversitede silahlı saldırı: 8 kişi öldü

Rusya'da üniversitede silahlı saldırı: 8 kişi öldü
Rusya'daki Perm kentinde bir üniversitede ateş açıldı. 8 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Rusya'nın Perm kentindeki bir üniversitede ateş açıldı. Rusya Soruşturma Komitesi, Perm Üniversitesi’ndeki silahlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan Sputnik’e yapılan açıklamada da olayda 19 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Sosyal medyada içerideki kişilerin kaçmak için birinci kattaki pencerelerden kaçtığı görülen görüntüler paylaşıldı. Birçok sınıfta da öğrenci ve öğretmenlerin saklandığı belirtiliyor.

Kent ve üniversitenin tüm görevlileri harekete geçirildi" ifadeleri kullanıldı. Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan da ölü ve yaralıların olduğu bilgisi verildi.



SALDIRGAN YAKALANDI

Öğrenci ve öğretim görevlilerinin bir kısmı sınıflarda saklandı. Sosyal medyadaki görüntülere göre saklanmaya çalışan bazı kişiler pencerelerden atladı. Saldırgan da yakalandı.

Gözaltı sırasında güvenlik güçlerine mukavemet gösteren ve yaralanan saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğu anlaşıldı. Perm Başsavcısı Pavel Bujtoyarov da olay yerinde.

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e üniversitede yaşananlarla ilgili detaylı bilgi verildiğini, Rus liderin Başbakan Mihail Mişustin’e saldırıda ölen ve yaralıların ailesine yardım edilmesi için kente bakanların gönderilmesi talimatı verdiğini söyledi. Peskov, "Devlet Başkanı yakınlarını kaybedenlere derin başsağlığı dileklerini iletiyor" dedi.

Öne Çıkanlar