Coronavirus: Rusya İnsan Sağlığı Kurumu'ndan 'karışım enfeksiyonu' açıklaması

Coronavirus: Rusya İnsan Sağlığı Kurumu'ndan 'karışım enfeksiyonu' açıklaması
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, 'Bu nedenle, sonbaharda insanları nasıl koruyacağımızı daha şimdiden düşünmeye başladık' dedi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Coronavirusun (Covid-19) ikinci dalgasının sonbaharda diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte ortaya çıkacağını ve daha şiddetli seyredeceğini açıkladı. 

Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, Rossiya 1 televizyonunda konuk olduğu sunucu Nailya Askerzade'nin programında yeni Covid-19’un ikinci dalgasının sonbaharda ortaya çıkacağı ve grip de dahil olmak üzere diğer solunum yolu enfeksiyonlarının insidansındaki artışla birlikte daha şiddetli seyredebileceğini belirtti.

Sputnik’in haberine göre Popova şunları söyledi:

‘DİĞER SOLUNUM YOLU VİRÜSLERİYLE BİR KARIŞIM ENFEKSİYONU İHTİMALİNİ ARAŞTIRIYORUZ’

"Bize göre en olası senaryolardan biri, Coronavirüsun ikinci dalgasının sonbaharda, akut solunum yolu viral enfeksiyonlarının arttığı dönemde ortaya çıkmasıdır. Coronavirüsun sonbahar döneminde artacağı büyük bir olasılıktır ve bu bizi endişelendiriyor. Korkuyoruz ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla, sonbahar mevsiminin solunum yolu virüsleriyle bir karışım enfeksiyonu verip vermeyeceğini hesaplamaya çalışıyoruz."

Popova, "Bu durum bizleri, kesinlikle bu sezon grip aşısı konusunda acele etmeye zorluyor" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘SONBAHARDA İNSANLARI NASIL KORUYACAĞIMIZI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK’

"Her iki virüsün de bir hastada görülebileceği bir literatür verisi mevcut. Çinli ve diğer ülkelerden meslektaşlarımızın ortaya çıkardığı hem grip hem de Covid-19’un birlikte ortaya çıkabileceği oldukça zor bir durum. Bu nedenle, sonbaharda insanları nasıl koruyacağımızı daha şimdiden düşünmeye başladık." 

GRİP AŞISININ ROLÜ NASIL OLACAK?

Grip aşısının Covid-19’dan enfekte olmama şansını artırıp arttırmayacağı sorusuna Popova şu yanıtı verdi: "Bu öncelikle grip virüsünden koruyacaktır ve sonbaharda beklediğimiz zor dönemde hastalığın şiddetli seyrinin risklerini önemli ölçüde azaltacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar