Sanatçılardan ‘işgale karşı birlikte durun’ çağrısı

Sanatçılardan ‘işgale karşı birlikte durun’ çağrısı
Süleymaniye’de bir araya gelen çok sayıda sanatçı, Türkiye’nin saldırılarına karşı siyasi taraflara ve partilere “İşgale karşı birlikte durun” çağrısı yaptı.

Türkiye’nin KDP ortaklığında süren saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırıları protesto eden çok sayıda sanatçı Federe Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde bir araya gelerek, ortak açıklama yaptı.

Sanatçılar adına konuşan İbrahim Ehmed, "Türk devleti bir kez daha binlerce Kürt çocuğun kanıyla özgürleştirilen Güney Kürdistan’ı işgal etmeye yönelik acımasız saldırılar başlattı. Türk devletinin işgal saldırılarını kınıyoruz. Tüm Kürt güçlerini ile siyasetçilerini işgale karşı çıkmaya, Kürdistan Bölgesi’ni savaş alanına çevirmelerine izin vermemeye çağırıyoruz" dedi.

Ehmed devamında "İşgalci Türk devletinin bahsettiği sebeplerinden çok farklı amaçları var. Kendilerinin de dedikleri gibi Mars’ta bile bir Kürt diye bir şey olsa onu yok edecekler. Sanatçılar, siyasi taraflar ve partileri işgale karşı birlikte karşı çıkmaya çağırıyoruz. Kürt halkının değerlerini korumak, sahip çıkmak şerefli bir duruştur" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar