Savcılık: Gazeteci Güngör Arslan susturulmak istendi

Savcılık: Gazeteci Güngör Arslan susturulmak istendi
Savcılık, Kocaeli Belediyesi'nden ihale alan eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Ersin Kurt aleyhinde yazılar yazan gazeteci Güngör Arslan'ın ‘susturulmak için’ öldürüldüğü suçlamasında bulundu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesine ilişkin 10'u tutuklu 14 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede, Arslan’ın ‘susturulmak için’ öldürüldüğü ifade edildi. İddianamede, Arslan'ın eski Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı ve Avukat Ersin Kurt aleyhinde yaptığı haber ve yazılar nedeniyle bizzat Kurt'un azmettirmesi sonucu öldürüldüğü anlatıldı.

Alican Uludağ’ın Kısa Dalga'da yer alan haberine göre Kocaeli'nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Ses Kocaeli Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni ve yazarı Güngör Arslan, 19 Şubat 2022 tarihinde tetikçi R.Ö. tarafından silahla öldürülmesine ilişkin soruşturma kısa bir süre önce tamamlandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, arasında Avukat Ersin Kurt'un bulunduğu 10'u tutuklu 14 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Güngör Arslan cinayeti iddianamesini kabul etti.

İddianamede, Güngör Arslan'ın gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğü ayrıntılarıyla anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Ersin Kurt'un Kocaeli Barosu'na bağlı avukat olduğu ancak avukatlıktan çok ticari işlerle uğraştığı ifade edildi. Kurt'un sahibi ve yetkilisi olduğu Kentpark LTD.ŞTİ'nin olaydan kısa bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay ve otobüslerin reklam giydirmeleri amacıyla yapılan ihaleyi kazandığı aktarılan iddianamede, maktul Güngör Arslan'ın Ses Kocaeli isimli haber sitesinde, 3 Şubat 2022 tarihinde "Tramvayın giydirmelerini kim yapıyor?" başlığıyla yazı yayınladığı anımsatıldı.

Yazı içeriğinde maktulün şüpheli Ersin Kurt'un ihaleyi almasını eleştirdiği belirtilen iddianamede, şüpheli Ersin Kurt'un bu habere erişimin engellenmesi amacıyla mahkemeye başvurduğu ancak talebinin reddedildiği anlatıldı. Güngör Arslan, 8 Şubat 2022 tarihinde Ersin Kurt hakkında "Nasıl avukatlık yapabiliyor?" şeklinde yazı yazdığı aktarılan iddianamede, Arslan'ın şüpheli Ersin Kurt'u eleştirdiği, şüpheli Ersin Kurt'un avukat olmasına rağmen ihaleyi nasıl aldığı ve ticaretle nasıl uğraştığı konularına değindiği, aynı gün Ses Kocaeli gazetesinde şüpheli Ersin hakkında "Avukat Kurt'a mahkemeden ret" şeklinde haber yapıldığı kaydedildi.

‘ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN TALİMAT VERDİ’

Delillere yer verilen iddianamede, maktul Güngör Arslan'ın şüpheli Ersin Kurt'un aleyhine birden fazla haber yapması üzerine, Ersin Kurt'un hakkındaki bu haberlerden duyduğu öfke ve infial ile daha sonra yazılacak olan haberlere mani olmak amacıyla kendisine "reis" diyerek hitap eden şüpheli B.P.'a Arslan'ın öldürülmesi ve bu yolla susturulması yönünde talimat verdiği vurgulandı.

İddianamede, olay öncesinde şüpheliler B.P.'ın arasında bulunduğu 4 şüphelinin keşif ve plan yaptıkları, maktul hakkında bilgi topladıkları anlatıldı. Şüphelilerin tetikçi şüpheli R.Ö.'ı Derince'deki evinden aldıkları ve seri numaraları silinmiş silah ve 10 mermi verdikleri anlatılan iddianamede, boş bir arazide silahın test edilmesinin ardından tetikçinin Güngör Arslan'ın iş yerinin önüne bırakıldığı kaydedildi.

Önceden planlandığı gibi şüpheli R.Ö.'ın Ş.N. hakkında haber yaptıracağını söyleyerek Güngör'ün yanına geldiği anlatılan iddianamede, R.Ö.'ın maktule birden fazla kez ateş ettikten sonra iş yeri çıkış kapısına geldiği, maktulün hayatta olduğunu görmesi üzerine geri dönerek maktule tekrar birden fazla kez ateş ettiği ve olay yerinden ayrıldığı kaydedildi.

TACİZ KURGUSU YAPILDI İDDİASI

İddianamede, şüphelilerin alınan karar doğrultusunda Güngör Arslan'ın B.P.'ın kız arkadaşı T.U.'yu taciz ettiği, bu nedenle husumet beslediği ve tetikçiyi azmettirdiği şeklinde bir kurgu oluşturdukları da anlatıldı. Bu kurgu üzerine 5 şüphelinin tanık T.U.'ya yalan beyanda bulunmak üzere baskı yaptıkları ancak tanığın bu baskılara boyun eğmediği ve dolayısıyla şüpheli B.P. ile maktul arasında öldürmeye gerektirecek herhangi bir husumet ve ihtilafın bulunmadığının ortaya çıktığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Ersin Kurt ve B.P. hakkında tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme, tetikçi R.Ö. hakkında tasarlayarak kasten öldürme iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis, 4 şüpheli hakkında kasten öldürme suçuna yardım suçlarından ceza istendi. Ayrıca diğer şüpheliler hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme"den ceza talep edildi.

Öne Çıkanlar