Ceren Damar cinayetinde savunmasıyla tepki çeken avukata 10 yıl hapis istemiyle dava

Ceren Damar cinayetinde savunmasıyla tepki çeken avukata 10 yıl hapis istemiyle dava
Kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar’a ilişkin tepki çeken ifadeler kullanan sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında dava açıldı.

Ankara'da akademisyen Ceren Damar Şenel'i (27) öldüren Hasan İsmail Hikmet'in (22) avukatı Vahit Bıçak hakkında, duruşmada ve sosyal medyada Şenel'e yönelik sözleri nedeniyle 'hakaret' suçundan 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Yargıtay tarafından da onandı.

AVUKATIN SAVUNMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Sanık avukatı Vahit Bıçak, duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel'in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğünü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etmiş, Bıçak sosyal medya hesabından da "Sevgili lise ve üniversite öğrencisi gençler; üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip öğretmen, öğretim üyesi, okutman, araştırma görevlisi vs. yüksek not verme veya başka vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın" şeklinde paylaşım yapmıştı.

BAKANLIK AVUKATA YÖNELİK SORUŞTURMAYA İZİN VERDİ

Ceren Damar’ın ailesi, savunması ve paylaşımları nedeniyle tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında şikayette bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Vahit Bıçak hakkında soruşturma yürütebilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin talep etti. Bakanlık izninin ardından dosya Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Savcılık, soruşturmayı tamamlandıktan sonra son kovuşturma için hazırlanan iddianameyi Ankara Batı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme de kovuşturma iznini vererek, iddianameyi yargılamanın yapılacağı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianame Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, sanık Vahit Bıçak hakkında 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar