‘Şehadet Bilinci’ etkinliğine götürülen çocuklar az daha ölüyordu

‘Şehadet Bilinci’ etkinliğine götürülen çocuklar az daha ölüyordu
Mersin'de, ders saatinde velilerine haber verilmeden 'Şehadet Bilinci' etkinliğine götürülen ilkokul ve ortaokul öğrencileri, dağıtılan yemekten zehirlendi.

Yargının öğrencilere yönelik etkinliklerin yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenebileceği kararını yok sayan dini vakıf ve derneklerin tartışmalı etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhbirleri Derneği’nin (AKİMDER) Yenişehir Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlediği 'Şehadet Bilinci' etkinliğine, velilerinden habersiz götürülen öğrencilerin dağıtılan yemekten zehirlendiği ortaya çıktı.

ŞEHADET BİLİNCİ ETKİNLİĞİNDE AZ DAHA ÖĞRENCİLERİ ÖLDÜRÜYORLARDI

Birgün'den Mustafa Mert bildircin'in aktardığı bilgiye göre, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti ile ortaklaşa yaptığı etkinliklerle tanınan  AKİMDER, önceki gün Mersin’de, '31 Mart’tan 15 Temmuz’a Şehadet Bilinci' adlı bir konferans düzenledi.

AKİMDER Başkanı Ömer Lütfi Türkmenoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden AKP'nin reklamcısı Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok katıldı.15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden bir yurttaşın eşinin ve annesinin de konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin otobüslerle taşındığı öğrenildi. Ders saatlerinde okullarından alınan öğrencilerin, velilerinden habersiz etkinliğe taşındığı iddia edildi.

AKİMDER’in okul yönetimlerine açtığı telefondan 15 dakika sonra öğrenci ve öğretmenler apar topar etkinliğe götürüldü. Her şeyin çok ani geliştiğini aktaran bir öğretmen, öğrencilerden bazılarının salona girene kadar nereye götürüldüğünden dahi haberi olmadığını savundu.

12 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Konferansın ardından davetlilere tavuk tantuni dağıtıldı. Dağıtılan tantuniyi yiyen 30 öğrenci, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. O ana kadar hiçbir şeyden haberi olmayan veliler, çocukları gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye götürülmesiyle yaşananlardan haberdar oldu. Veliler, çocuklarının kendilerinden habersiz şekilde ve ders saatleri içinde etkinliğe götürülmesine tepki gösterdi.

VELİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Öğrenci velileri çocuklarının izinleri dışında etkinliğe yürütülerek götürüldüğünü dile getirerek şikâyetçi oldu. Zehirlenen Pirireis Ortaokulu öğrencilerinden Irmak Atıloğulları'nın annesi Melek Atıloğulları'nın Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği şikâyet dilekçesi ise şöyle: "Velisi olduğum Pirireis Ortaokulu öğrencilerimizin 04.03.2019 tarihinde bilgimiz dışında izinsiz olarak 31 Mart'tan 15 Temmuza Şehadet Bilinci etkinliği kapsamında oluşturulan etkinliğe Edip buran Spor Salonu'na götürülmüştür. Bu etkinlikte yapılan ikramdan birçok çocuğumuz zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştır. Dolayısıyla Okul müdürü Mehmet Satır'ın biz velilerin izni dışında, çocuklarımızı zorla ve yürüyerek gitmelerini sağlığı için, çocuklarımız gitmek istemediği halde Din Kültürü Öğretmeni Ahmet Şanlı'nın da baskısıyla götürülüp ve zorla etkinliği dinletmiştir. Söz konusu bu durumdan şikâyetçi olup, gereğinin yapılmasını arz ederiz"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar