Şenyaşar ailesinin Adalet sofrasına yurttaşlar misafir oldu

Şenyaşar ailesinin Adalet sofrasına yurttaşlar misafir oldu
Adalet Nöbeti eylemlerini 406 gündür kesintisiz sürdüren Şenyaşar ailesinin Adalet Sofrası’na Urfalı yurttaşlar misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 406'ncı gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbetlerini gerçekleştirdikleri "Şenyaşar ailesi adalet köşesinde" açtı. Ailenin 406’ncı gününde "Adalet sofrasına" Urfalı yurttaşlar katıldı.

HUKUK YERİNİ BULSUN DİYE

Adalet sofrasına misafir olan yurttaşlardan Vahit Akgül, anne ve oğlunun 406 gündür tuttukları nöbetle adalet talep ettiklerini belirterek, "Suruç devlet hastanesinde yaşanan katliam sonrası hukuksuz bir süreç yaşandı. Şenyaşar ailesi buna karşı 406 gündür Adliye binası önünde. Emine anne ve Ferit hukuk yerini bulsun diye adalet nöbetini başlattılar" dedi.

ŞENYAŞARLARIN MÜCADELESİNİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

"Direnişlerinin önünde saygıyla eğilmek gerek. Onurlu bir mücadele yürütüyorlar" diyen Akgül bu direnişe karşın yetkililerin taleplere karşı hala sessiz kalmasına dikkat çekti. Yaşanan sessizliğin hukukun ve adaletin kısıtlı olmasına işaret ettiğini kaydeden Akgül, "Demokrasiyi savunan insanlar aileye sahip çıkmalı. Eğer toplu bir sahiplenme olursa buradan bir adalet çıkar. Türkiye'nin 4 bir yanında adaletsizlikler var. Herkesin bunlara karşı sessiz kalmasını istiyorlar.  Herkesin hukuksuzluklara karşı ses çıkarması ve Şenyaşar ailesinin direnişine ses vererek katkı sunması gerekir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar