Şenyaşar ailesine yönelik katliamda AKP'li vekil Yıldız'ın ailesinden 4 kişi tutuklandı

Şenyaşar ailesine yönelik katliamda AKP'li vekil Yıldız'ın ailesinden 4 kişi tutuklandı
Urfa’da Şenyaşar ailesi katliamıyla ilgili gözaltına alınan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Şenyaşar ailesinin iş yerine saldırı anı


Urfa’nın Suruç ilçesinde esnaf olan Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. Katliamla ilgili AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Şenyaşar ailesinin dükkanına ve yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan baskında 3 kişinin öldürülüp, 2 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin önceki gün gözaltına alınan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız, Şeğsin Yıldız (vekilin yeğeni ve belediye çalışanı), Mustafa Amaç (vekilin danışmanı), İbrahim Şimşek (vekilin akrabası), Mikail Şimşek ve Osman Yıldız'ın aralarında olduğu 11 kişi, Urfa Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcılık sorgusu yapılan 11 kişiden Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız serbest bırakılırken, 9 kişi ise "Adam öldürmek" ve "Delil karartmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mahkemede ifadeleri alınan Celal Yıldız, Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrolle bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları ‘seçim çalışmaları’ adı altında girdiği Şenyaşarlara ait iş yerinde aileye saldırmış, Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP'li Yıldız'ın yakınları yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar, eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermiyle yaşamını yitirmişti.

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen iş yeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrılmıştı. İş yeri dosyasıyla ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl ile hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan katliama dair 4 yıldır "gizlilik" kararıyla yürütülen soruşturma dosyasında ise yıllar sonra ilk kez gözaltı işlemi uygulandı.

Şenyaşar ailesinden geriye kalanlardan anne Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ise, bir yıldan fazladır Urfa Adliyesi önünde iş yeri dosyasından tutuklanan Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması ve hastane dosyasının davaya dönüşüp yargılamanın başlaması için Adalet Nöbeti tutuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar