Sera Kadıgil: Sistematik bir şekilde işçi katliamı yaşanıyor

Sera Kadıgil: Sistematik bir şekilde işçi katliamı yaşanıyor
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda iş cinayetlerini gündeme taşıdı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; fabrikada kalp krizi geçirerek 31 yaşında vefat eden Hayri Burak Gül'ün fotoğrafını gösterdi. Kadıgil, "İşçi arkadaşlarımızın berbat çalışma koşullarına karşı yüz gündür sürdürdükleri bir direniş vardı. Bu direnişin greve dönüştüğü 73. günde, dün bu fabrikada bir işçi öldü. Sistematik bir şekilde işçi katliamı yaşanıyor" dedi.

Duvar'da yer alan habere göre Türkiye’de son 20 yılda iş cinayetlerinin arttığını belirten TİP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil şunları söyledi:

"İsmi Hayri Burak Gül. 31 yaşında, çalıştığı iş yerinde vefat etti. İndomie Adkotürk Fabrikası var Çerkezköy’de. Ben geçen ay ziyaret ettim çünkü işçi arkadaşlarımızın berbat çalışma koşullarına karşı yüz gündür sürdürdükleri bir direniş vardı. Hala devam ediyor bu direniş. Patronlar işçileri sendikalı oldukları için işten atmıştı. İşte bu direnişin greve dönüştüğü 73. günde, dün bu fabrikada bir işçi öldü. Kalp krizi geçirdi, içeride doktor yokmuş ilk müdahalesi yapılamamış, cansız bedeni 1 saat sonra hastaneye götürülebildi. Burak kardeşimiz ne ilk ne de son maktul bu sistemde. Sistematik bir şekilde işçi katliamı yaşanıyor."

'İKTİDARINIZIN PATRON İKTİDARI OLMASIDIR'

Kadıgil Sütlü, "İş cinayetinde hayatını kaybeden binlerce emekçinin kanı AKP iktidarının üzerindedir. İşçiler için yarattığınız bu kâbus düzenin sebebi, iktidarınızın patron iktidarı olmasıdır" dedi.

Öne Çıkanlar