Seyidoğlu Firması'nda gıda mühendisine şiddet iddiası: Tazyikli su tutuldu

Seyidoğlu Firması'nda gıda mühendisine şiddet iddiası: Tazyikli su tutuldu
Seyidoğlu Gıda'da çalışan Tülay Arslan Torun, genel müdür Mehmet Göksu'nun kendisini, basınçlı su sıkarak darp ettiğini iddia etti ve suç duyurusunda bulundu. Göksu ise iddiaları yalanlıyor.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, kadın çalışanına şiddet uygulamakla suçlanıyor. 

İddiaya göre Seyidoğlu Gıda'nın İstanbul Hadımköy'de bulunan üretim fabrikasında Fabrika Müdürü olarak çalışan Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun, şirket Genel Müdürü Mehmet Göksu tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldı. 

Kamera kayıtlarında, Göksu'nun elinde yangın hortumu ile Torun'un bulunduğu odaya gittiği görülüyor. Saldırının olduğunun iddia edildiği alana dair kayıt bulunmuyor. Ancak, çalışanların Torun'un koluna girdikleri, kendisini bir odaya getirerek ilk müdahaleyi yaptıkları anlar kameralar yansıyor. Ayrıca, fabrikanın dış kameralarında da, Torun'un ambulansa konulma görüntüleri bulunuyor. Yaşananların ardından Torun, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

'YANGIN HORTUMUYLA ÜZERİME SU TUTTU'

Tülay Arslan Torun, yaşadıklarını +Gerçek'e anlattı. 25 Temmuz saat 18:20 sıralarında Mehmet Göksu'nun, kendisine "Sen nasıl bir müdürsün, nedir bu beceriksizlik, personele sahip olamıyorsun, 3 kuruşluk gıda mühendisi" diye bağırarak önce sözlü şiddette bulunduğunu belirtti. Ardından da Göksu'nun elinde tuttuğu yangın hortumuyla üzerine basınçlı su tuttuğunu söyledi. 

   
Tazyikli suyun basıncı nedeniyle zemine sert bir şekilde çarptığını ifade eden Torun, sinir krizi geçirdiğini ve çarpma sonucu vücudunda morluklar oluştuğunu vurguladı. Fabrikada yaklaşık 5 aydır çalıştığını söyleyen Torun, işe başladığı günden şiddete uğradığı ana kadar Mehmet Göksu'nun kendisine rencide edici ifadelerde bulunduğunu da belirtti.


'CANIMA KASTETTİ, POLİSE DE 'BİR ŞEY YOK' DEYİP GÖNDERİLDİ' 

Torun, firma sahiplerinin, olay yerine gelen polisleri de geri gönderdiğini söyleyerek, yaşadıkları ile ilgili şunları söyledi:


"Bakın, yangın hortumuyla tazyikli su tutmak nedir? Canıma kastediyor, ondan sonra sinir krizi yaşıyorum. İşçiler, ambulans, polis çağırmış. Mahrem yerlerim göründü. Polisi, 'bir şey yok' deyip geri göndermişler. Ben bir daha nasıl iş hayatına gireceğim? Nasıl ekmeğimi kazanacağım. Travma yaşıyorum şu an" 

Tülay Arslan Torun, yaşadıklarını +Gerçek'e anlattı 

Olaydan sonra çok sayıda kişinin geçmiş olsun demek için aradığını ve Mehmet Göksu'nun da kendilerine hakarette bulunduğunu söylediklerini aktaran Torun, kimi borcu olduğu için kim de "Ekmek parası" diyerek olayı kapattıklarını belirtti. 


Mehmet Göksu'nun sıklıkla işçilere, "Geri zekalı, bir gerizekalıya anlatır gibi anlatacağım" şeklinde aşağılayıcı ifadeler de bulunduğunu bizzat hakarete ve şiddete maruz kalanların anlattığını söyleyen Torun, Göksu'nun daha önce de kadın işçilere yönelik saldırısı olduğunu belirtti.  


Gıda mühendisi Torun, Yahya isminde firrmanın basın danışmanlığını yapan kişinin kendisini aradığını ve basın danışmanının da uğradığı mobbing nedeniyle birkaç kez istafa ettiğini söylediğini belirtti. 

"Size yapılanları duydum, çok üzüldüm. Yapılmayacak şey! Necati Beyin hatrı var. Sizi görüştürelim. Bir sürü insan orada ekmek yiyor" dediğini, kendisinin de buna karşı, "Peki karınıza yapılsaydı aynı soğuk kanlılıkla bunları söyleyebilir miydiniz?" dediğini, basın danışmanının ise "Hayır tabii ki!" şeklinde cevap verdiğini söyledi.  

GÖKSU İDDİALARI REDDETTİ

+Gerçek'e konuşan Mehmet Göksu Torun'un iddialarını redetti. Sabah toplantıda üretim alanının temiz olmadığı yönünde şirket çalışmalarına uyarıda bulunduğu ancak bu uyarıyı firma müdürüne söylemeyi unuttuklarını ifade eden Göksu, akşam fabrikaya geldiğinde temizlik yapılmadığını görmesi üzerine uyarıda bulunduğu söyledi. Hortumu alarak yaklaşık bir dakika alanı temizlendiğini ifade eden Göksu, daha sonra üretim alanından ayırdığını söyledi. Torun'un psikolojik rahatsızlığı olduğunu ileri süren Göksu, ayrılıldiktan sonra Torun'un fenalaştığını, vücudundaki morlukların ise sağlık görevlilerinin Torun'u ambulansa taşırken olduğunu iddia etti.Olay sonrası İnsan Kaynaklarının Torun'u aradığını söyleyen Göksu, "İnsan kaynakları ulaştı. Kendisinin maddi olarak başka istedikleri varmış. Bunu da yapamayacağımızı söyledik" dedi. 

+Gerçek'in sorularını yanıtlayan Mehmet Göksu, iddiaları reddetti

Konuyla ilgili olarak şirketin Kurumsal İletişim Başkanı Ali Pektaş ile de görüştük. Gerekli hukuki süreci başlattıklarını belirten Pektaş, "Böyle bir şey yaşanmış olsaydı bir baba, bir eş olarak durumu kabul etmez ben dahil buradaki birçok kişi istifa ederdi" dedi. Pektaş ayrıca Torun'un iddialarının iftira olduğunu ileri sürdü, fabrikada herhangi bir olay yaşanmadığını, olay esnasında bulunan kişilerin emniyete ifade vererek olayın yaşanmadığını söylediğini belirtti.

Şirket adına yapılan açıklamada da hukuki sürece dikkat çekildi. Açıklamada "Tüm fabrika güvenlik kayıtları incelenmek üzere yargıya teslim edilmiştir. Olaya şahit olan kişiler de ifade vererek iddia edildiği şekilde bir olay yaşanmadığı konusunda emniyet güçlerine ifade vermişlerdir." dendi. 

 

TMMOB HAREKETE GEÇTİ 

Torun'un iddiaları sonrasında TMMOB İstanbul Kadın Komisyonu, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, konunun takipçisi olacaklarını duyurdu. Açıklamada "Fabrika müdürü olarak çalışırken işverenin şiddetine maruz kalan meslektaşımızın yanındayız, işveren Mehmet Göksu hakettiği cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız." dendi.  

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, konuya ilişkin yarın saat 13:00'te şube binalarında basın toplantısı düzenleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar