Sınır ötesi harekatta şiddetli çatışmalar sürüyor

Sınır ötesi harekatta şiddetli çatışmalar sürüyor
Milli Savunma Bakanlığı ve PKK yaşanan çatışmalarda can kayıplarına dair açıklamalar yaptılar.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Şimşek" operasyonunun sürdüğü Metina’da 3 PKK’linin yaşamını yitirdiğini duyurdu. HPG ise çatışmalarda şu ana kadar 37 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. HPG ayrıca Zap’ta yaşamını yitiren 2 üyesinin kimlik bilgilerini paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 17 Nisan günü Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan "Pençe Kilit" adıyla yeni bir harekat başlatmıştı.

Harekat bölgesinden yeni çatışma ve kayıp haberleri geliyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Şimşek" operasyonunun sürdüğü Metina bölgesinin ateş destek vasıtaları ile bombalandığını açıkladı.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu bombardımanda 3 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ruddaw'ın haberine göre, öte yandan HPG de, Zap ve Avaşin bölgelerinde, 17-20 Nisan tarihleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı. Açıklamada, çatışmalarda şu ana kadar 37 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ayrıca HPG’nin Basın İrtibat Merkezi, Zap bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2 üyesinin de hayatını kaybettiğini açıklayarak kimlik bilgilerini paylaştı.

18 Nisan günü hayatını kaybettiği duyurulan HPG'lilerin kimlik bilgileri şöyle:

"Şervan Dicle" kod adlı Hakkari doğumlu Necat Demir

"Agît Batman" kod adlı Batman doğumlu Ramazan Kaya

Açıklamada, Necat Demir’in ablası "Dicle" kod adlı Elif Demir’in de 2011’de HPG üyesi iken Hakurk’ta yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi.

Öne Çıkanlar