Sınırdaki göçmenlerden 8 Mart eylemi: Kapıları açın!

Sınırdaki göçmenlerden 8 Mart eylemi: Kapıları açın!
Yunanca, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazdıkları mesajlarla sınır kapısında 8 Mart'ı kutlayan göçmen kadınlar, kapıların açılmasını isteyerek şu çağrıyı yaptı: Bizi öldürmeyin, biz insanız...

İdlib krizinin ardından Türkiye’nin daha fazla mülteci göçünü kaldıramayacağı gerekçesiyle sınır geçişlerine izin vermesi sonrası günlerdir Yunanistan’a geçmek için hudutta bekleyen göçmenler de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı.

Savaşın ve göçten en çok etkilenen, yarattığı tahribatın sonuçlarını en fazla yüklenenler olan kadınlar ve çocukları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Avrupa’ya geçmek için bekledikleri Edirne’de bir yürüyüş gerçekleştirdi.

BBC Türkçe’nin fotoğrafladığı yürüyüşte, kız çocuklarının anneleriyle birlikte yürüdüğü, göçmen erkeklerin de alkışlarla eyleme destek verdiği görülüyor.

SINIRDA 8 MART TALEBİ: KAPILARI AÇIN

Kadınların hakları, yaşam koşulları ve özgürlük talepleri için her yıl dünya çapında eylemlerin düzenlendiği 8 Mart’ta, Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı’nda günlerdir sert hava koşullarına rağmen çocuklarıyla birlikte bekleyen kadınlar da Yunanistan’ın kapıyı açmasını istedi.

KARTONLARA 4 DİLDE YAZDILAR

Göçmenler, her eylemin ve gösterinin olmazsa olmazı olan dövizleri, Türkçe, Yunanca, İngilizce ve Arapça "8 Mart" yazan kartonlardan hazırlarken, bir çocuğun üzgün surat emojisiyle taşıdığı "Bizi öldürmeyin, biz insanız" yazılı mesaj ise dikkat çekti. 

Yunanistan’ın sınırda bekleyen göçmenlere yaptığı gerçek mermi de kullanılan saldırılarda şimdiye kadar 3 göçmen hayatını kaybetmiş, bu sabah yapılan saldırıda da 3 göçmen yaralanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar