Sırrı Süreyya Önder cezaevine girecek

Sırrı Süreyya Önder cezaevine girecek
Demirtaş'la birlikte verilen hapis cezası onaylanan HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in avukatı Arzu Kayaoğlu, 'Karar mesai saatinin bitmesine 7 dakika kala UYAP'a yüklendi' dedi.

ARTI GERÇEK- HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla verilen hapis cezaları onaylandı. Sırrı Süreyya Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.  Bu kararla birlikte Sırrı Süreyya Önder cezaevine girecek.

Artı TV’ye bağlanan Sırrı Süreyya Önder’in avukatı Arzu Kayaoğlu, "Karar kesin olduğu için bu aşamadan sonra infaz savcılığı işlemleri, ardından da cezaevine teslim olma işlemleri yapılacak" dedi. Önder hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirten Kayaoğlu, onama kararının mesainin bitmesine 7 dakika kala saat 16.53’te UYAP’a aktarıldığını söyledi. Bu aşamadan sonra hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden Kayaoğlu, "Yapılacak tek şey, dosyanın mahkemesine geldikten sonra kesinleştirme işlemleri, yani doğrudan infaz işlemlerinin yapılmasıdır" dedi. 

"BU AİHM KARARI BİZİ BAĞLAMAZ DİYENLERİN KARARIDIR"

Bu karara şaşırmadıklarını ifade eden Kayaoğlu, onama sürecinin AİHM’nin Demirtaş hakkında verdiği kararın ardından başladığını söyledi. AİHM’nin kararını açıklayacağı 20 Kasım'dan bir gün önce İstinaf Mahkemesi'nin dosyayı hızlı bir şekilde ele aldığını belirten Kayaoğlu, "Hemen ardından röportör hakime verdiler. O dosyada o günden bu yana günde 4-5 defa bakıyorduk. Beklediğimiz bir karardı. İktidar tarafından her saat başı milyonların gözünün içine bakıp ‘AİHM kararı tanımayız, bizi bağlamaz’ diyenlerin yargılama yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. Ne yazık ki bizi şaşırtan bir karar değil" diye konuştu.

Öne Çıkanlar