Sisi: Mısır'da kimseyi siyasi görüşü nedeniyle hapse atmıyoruz

Sisi: Mısır'da kimseyi siyasi görüşü nedeniyle hapse atmıyoruz
Mısır lideri Sisi: Anayasal bir devlet istiyoruz, ancak darbeyi kışkırtmak tehlikelidir ve kabul edilemez.

"Ülkesi gibi zor şartlardan geçen ülkelerde bile özgürlüklerin güvenlik adına kısıtlanmaması gerektiğini" söyleyen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, "Kimseyi siyasi görüşü nedeniyle hapse atmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da yayımlanan Die Welt gazetesine konuşan Sisi, Mısır’da siyasi görüşleri nedeniyle hapiste olan kimsenin olmadığını öne sürerek, "Herkesin eleştirme hakkı olmalı. Ancak o hak yapıcı olmalı, kışkırtıcı olmamalı" dedi.

"İstikrar çok önemli, özellikle 100 milyonluk nüfusun yüzde 60’ı gençlerden oluşan Mısır gibi ülkeler için. Anayasal bir devlet istiyoruz, ancak darbeyi kışkırtmak tehlikelidir ve kabul edilemez" ifadelerini kullanan Sisi, "Mısır gibi zor şartlardan geçen ülkelerde bile özgürlüklerin güvenlik adına kısıtlanmaması gerektiğini" söyledi.

"Her yıl en az bir milyon genç iş piyasasına giriyor. Bu işler nereden geliyor?" diye soran Mısırlı lider, güvenlik sağlanmadan bu iş fırsatları yaratılamazsa bölgedeki başka ülkelerde olduğu gibi Mısır’da da kaosun yayılacağını belirtti.

"Avrupa, sanayiyi kurmamıza yardım etmedikçe, istihdam yaratılamaz. Avrupa her yasadışı göçmeni barındıramaz" diyen Sisi, 2016'dan itibaren mültecilerin Avrupa'ya girmesini engellemeye başardıklarını belirterek, "Avrupa'nın güvenliğinin bundan etkilenmemesi bizim için önemliydi" diye vurguladı.

'GÖÇÜ ŞANTAJ OLARAK KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ BİLE'

Sisi, "Bu yasadışı göçü ancak güvenlik ve istikrar için uygun ortamın yaratılmasıyla durdurabiliriz. Bunun karşılığında Avrupa'dan bir şey istemiyoruz.  Bu konuyu ekonomik ve siyasi bir şantaj olarak kullanmayı düşünmüyoruz bile" diye ekledi.

500 bini Suriye'den olmak üzere Irak, Yemen, Sudan, Libya, Etiyopya ve diğer Afrika ülkelerinden gelen 6 milyon mülteciyi barındırdıklarını ifade eden Sisi, "Bunların çoğu Mısır'ı bir geçiş noktası görüyor. Anca biz onların daha ileriye gitmelerine izin vermeyeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar