'Soruşturma açmak istiyorsanız Ekrem İmamoğlu burada'

'Soruşturma açmak istiyorsanız Ekrem İmamoğlu burada'
İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanı olduğu dönemde kurduğu İstanbul Vakfı adına kampanya düzenlemek için hafta sonu İstanbul Valiliği'ne başvurduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu koronavirüs salgınına karşı başlatılan kampanya hesaplarına bloke konulması ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu: "Her yerde söyledim: Vakıfbank ve birkaç banka daha usülsüzlük yapmıştır" dedi.

TV 100 canlı yayınında Ahu Özyurt'un  sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Vatandaşın bağış kanallarında devletimizin eliyle süreç yönetimini alkışlamak lazım. Geçmişte ne olduğunu bilmediğimiz ya da bağışları farklı amaçla kullanan kurumun, vakıfların, derneğin nasıl aldattığını gördük. Keşke belediyeler bu alanda daha aktif olsa. Biz konuda kararlıyız. Bizim bağış almadığımız mı düşünülüyor, alıyoruz. Duyurularımızı da o yönde yaptık" dedi.

Bağış hesaplarına bloke konulmasına dair yasal yollara başvurduklarını belirten İmamoğlu; "Vakıfbank ve birkaç banka daha usulsüz uygulama yaptı. Hukuka başvurumuzu yaptık. Vatandaşın bize şartsız bağış kanallarını tıkamaya çalışıyorsunuz. Paramızı iade edin kardeşim. Soruşturma açmak istiyorsanız Ekrem İmamoğlu burada. Açın soruşturmayı hesap versin, yanlış yaptığını düşünüyorsanız" dedi.

BELEDİYENİN GELİR KAYBI VAR

Salgın nedeniyle belediyenin bir aylık süreçte 1 milyar TL gelir kaybı yaşadığı bilgisini paylaşan İmamoğlu "Merkezi hükümetin, hazinenin bize aktardığı paydan bahsetmiyorum. O paydaki kaybımız ne olacak onu da göreceğiz. Niye kaybımız var? Metro, otobüs, sosyal tesisler çalışmıyor. Bize yatacak vergiler yatmıyor. Su parası toplayamıyoruz, toplayamayız da bir süre daha. Yüzde 35 azaldı geçen ayki su faturaları. Bu ay yüzde 55-60'a varan azalmalar yaşanacağını öngörüyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN KURDUĞU VAKIF ADINA BAŞVURU YAPILDI

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanı olduğu dönemde kurduğu İstanbul Vakfı adına kampanya düzenlemek için hafta sonu İstanbul Valiliği'ne başvurduklarını da açıkladı.İmamoğlu "Kuruluş tüzüğüne göre vakfın başkanı İBB başkanı. İTO ve İSO'nun üye verdiği bir vakıf. İBB kontrolünde İstanbul halkına ait bir vakıf. Bu vakfı etkin hale getirmek istiyoruz. Her gün bir evrak isteniyor, yolluyoruz. Geçen hafta yarım günde, iki saatte onay alan vakıflar da var. İsimlerini açıklamayayım. Sabırla valiliğin imzasını bekliyoruz. Umarım çok yavaş hareket etmezler. Kimse bizim yardımlaşma hızımızı kesemez" dedi.

İBB'ye bugün itibari ile yardım için 415 bin başvuru olduğuna aktaran İmamoğlu "Bugün İstanbul'da 250 bine yakın küçük esnaf var. Çırağı kalfası vesaire günü birlik alana hizmet eder. Geçen hafta iş dünyasından sivil toplum kuruluşları ile toplantı yaptım. Türkiye'nin günü birlik kayıt dışı para kazanan insan sayısının 4.5 milyon olduğu ifade edildi. 4.5 milyonun yüzde kaçının İstanbul'a sirayet edeceğini düşünün. Kayıt dışı ekonomi ile insanların nasıl para kazandığını biliyoruz. Gelen yardım başvuruları şaşırtıcı değil" ifadelerini kullandı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar