Sosyal medyada Herzog-Erdoğan görüşmesine tepki: ‘Müslümanlara ihanet’

Sosyal medyada Herzog-Erdoğan görüşmesine tepki: ‘Müslümanlara ihanet’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile gerçekleştirilecek görüşmesine dair sosyal medyada ‘Müslümanlara ihanet’ yorumları ve eylem çağrıları yapıldı.

Türkiye ve İsrail arasında uzun zaman sonra gerçekleştirilecek olan en yüksek düzeyli görüşme bugün başlıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelecek.

İki günlük ziyaret, Ukrayna krizi ile eş zamanlı olarak gerçekleşmesi açısından da yakından izlenirken, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek görüşmelerde, en az bölgesel krizler kadar iki ülke ilişkilerinin de ele alınması bekleniyor. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "İkili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır" mesajı verildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: 'MÜSLÜMANLARA VE FİLİSTİN'E İHANET'

Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşmesine karşı sosyal medyada ise ""Defol Herzog" etiketiyle kampanya düzenlendi. Söz konusu görüşme "Müslümanlara ihanet" olarak nitelendirildi. Filistin'e yönelik saldırgan politikalarıyla bilinen İsrail ile yapılacak görüşmeya dair Erdoğan'a yönelik 'samimiyet' eleştirileri yapılırken, Filistin davasına 'ihanet edildiği' yorumları yapıldı. İsrail’in Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri önünde protesto çağrıları paylaşıldı.

UZMAN YAZARDAN HERZOG YORUMU: ERDOĞAN’IN TARAFTARLARI İLE İSLAMCILAR BÖLÜNDÜ

Sosyal medyada "Defol Herzog" etiketiyle yapılan kampanyayı işaret eden ABD’de Brooklyn College’da öğretim üyeliği yapan ve Türkiye-İsrail ilişkilerinde uzman olan Louis Fishman da, sosyal medya hesabından ‘tarihi’ olarak adlandırdığı görüşmeyle ilgili paylaşımda bulundu. Fishman, Erdoğan’ın taraftarları ile İslamcıların iki ülke liderinin diyalog kurması konusunda bölünmüş olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar