Fiziki mesafe kuralına cansız mankenli 'çözüm'

Fiziki mesafe kuralına cansız mankenli 'çözüm'
'Boş masalarda cansız mankenleri kullandık. Mankenleri temin etmemiz biraz zor oldu. Şu anda işletmemizde 20 adet cansız manken var.'

Eskişehir’de bir restoranda Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamındaki 1,5 metrelik fiziki mesafe kuralı için boş bırakılması gereken masalara kıyafet giydirilmiş cansız manken oturtuldu. Cansız mankenlere ‘müşteri’ görünümü verildi, uyarı yazıları asıldı.

Cansız mankenli sosyal mesafenin eğlenceli bir çözüm olduğunu savunan restoran işletmecisi Timur Polat, "Restoranımızdaki bu uygulamanın amacı sosyal mesafeden dolayı boş bıraktığımız masalarımızı bir şekilde değerlendirmekti. Buna eğlenceli bir çözüm getirdik. Dışarıdan da güzel tepkiler aldık. Bir masa dolu, bir masa boş olacak şekilde bütün düzenimizi aldık. Boş masalarda da cansız mankenleri kullandık. Mankenleri temin etmemiz biraz zor oldu. Şu anda işletmemizde 20 adet cansız manken var" dedi.

‘MEKANDAKİ BOŞLUK HİSSİ DENGELENDİ’

Cansız mankenlerin restorana renk kattığını ve gelen müşterilerin fotoğraf çektirdiklerini söyleyen Polat, "Gelen müşterilerimiz cansız mankenlerle fotoğraf çektirmek istiyor. Mekandaki boşluk hissini de bir nebze dengeledi. Her masamızda dezenfektanımız bulunuyor. Dükkana girişte müşterimizin ateşini ölçüyoruz, el dezenfektanı kullanmaya yönlendiriyoruz. Masalarımızı da dezenfektan püskürten bir cihaz ile temizliyoruz. İş yerimizi yüzde bir oranında seyreltilmiş çamaşır suyu ile dezenfekte ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar