Soylu'dan kayıt yasağına dair: Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar

Soylu'dan kayıt yasağına dair: Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar
'Anayasa'nın 27. maddesi çok açık ve nettir.'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve 'emniyet personeli görevini yaparken' cep telefonu ile ses ve görüntü kaydı alanların engelleneceği yönündeki genelgenin Anayasa'ya aykırı olmadığını söyledi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Soylu, tartışma yaratan genelgenin Anayasaya aykırı olmadığını söyledi.

Quote Message: Anayasa'nın 27. maddesi çok açık ve nettir. Türkiye'de son yıllarda başka bir gelişme daha var. Her çıkardığımız kanunu, yaptığımız bütün işlemleri Türkiye'de son yıllarda kabul edilen bir unsur üzerinden yapıyoruz. Kişisel verileri koruma kurulu var. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu. Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil."

Anayasa'nın 27. maddesi çok açık ve nettir. Türkiye'de son yıllarda başka bir gelişme daha var. Her çıkardığımız kanunu, yaptığımız bütün işlemleri Türkiye'de son yıllarda kabul edilen bir unsur üzerinden yapıyoruz. Kişisel verileri koruma kurulu var. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu. Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil."

DİSK BASIN-İŞ'TEN CEVAP

Disk Basın-İş, sosyal medya hesabından Süleyman Soylu'ya cevap verdi. Yapılan sosyal medya paylaşımında Soylu'nun, Anayasa'ya azda olsa hakim olması gerektiği hatırlatıldı. Sosyal medyada yapılan açıklama şu şekilde; 

Öne Çıkanlar