Bekaroğlu’ndan Soylu’ya: Allah belanı versin

Bekaroğlu’ndan Soylu’ya: Allah belanı versin
CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Merve Demirel'i taciz eden polisi savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'Babası FETÖ’cü ise cinsel saldırı yapılabilir' mesajı verdiğini söyledi.

ARTI GERÇEK - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel'i 'Babası FETÖ'den ihraç' diyerek cinsel saldırıyı meşrulaştırmaya çalışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e sert tepki gösterdi.

'BİR KADININ BİR KADINA YAPILAN TACİZİ SAVUNMASI AHLAKSIZLIĞIN DİBİDİR'

Polisin cinsel saldırısını 'Telaşın getirdiği yanlış hareket' olarak yorumlayan ve bunun basına servis edilmesini emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik olduğunu iddia eden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i cinsel saldırıya sahip çıktığı için eleştiren Berkaroğlu, en vahimi bir kadın bir kadına yapılan tacizden dolayı polisi kurtarmaya çalışıyor dedi:

"Merve Demirel, geçen gün bir eyleme katıldığından dolayı gözaltına alınırken taciz edilen kız çocuğu. Polisin bu şekilde davranması büyük bir garabet. Bir kadını tutuklamaya kalkarken polisin taciz etmesi ayrı ama bunlarla ilgili yapılan açıklamalar çok daha vahim. En vahiminden başlayayım, bir kadın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Grup Başkan Vekili Özlem Zengin. Diyor ki, ‘telaşın verdiği yanlış hareket.’ ‘Ama’ diyor, ‘Bunun basına servis edilmesi daha yanlış bir hareket.’

Bu ahlaksızlığın dibidir. Bir kadın, bir kadına yapılan tacizden dolayı, polisi kurtarmaya çalışıyor. İktidarını kurtarmaya çalışıyor. Ayağının altından kayan iktidarını kurtarmaya çalışıyor.

'SÜLEYMAN SOYLU, BİRİLERİNE SUBLİMİNAL MESAJ VERİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polis tacizine arka çıkan ve eylemlerde gözaltına alınan kadınlara cinsel saldırıyı meşrulaştırmaya çalışan açıklamalarına sert sözlerle karşılık veren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Soylu'nun subliminal mesaj verdiğini söyledi: 

"Daha vahimi bizim güvendiğimiz, çocuklarımız taciz edilmeden sokaklarda gezmesini sağlasın diye görevlendirdiğimiz İçişleri Bakanı ‘polisimi yedirmem’ diyor. 'Babası ‘FETÖ’den ihraç, kardeşi, DHKP-C’li proje kadının üzerinden polisimi yedirmem diyor.'  Süleyman Soylu’ya 'Allah belanızı versin' dediğim için beni mahkemeye verdi. Fezlekem ver şu an. Allah belanızı versin niye demiştim biliyor musunuz? 'CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerine sokulmaması için talimat verdim’ dediği için Allah belanı versin demiştim.

Tekrarlıyorum, Allah belanı versin. Bu nasıl bir açıklama? 'FETÖ’den ihraç edildiyse yargıla, 'DHKP-C’liyse yargıla. Bir kadının taciz edilmesiyle ilgili yapılan açıklamada bunları niye söylüyorsun?

‘Normal’ diyor yani. Subliminal mesaj diyorlar ya işte subliminal mesaj bu. 'Taciz edilebilir', Babası FETÖ’cü, 'cinsel saldırı yapılabilir.'

Allah belanızı versin diyorum, Süleyman Soylu beni tekrar mahkemeye versin.

 

Öne Çıkanlar