Suriyeli Kürtler: ABD'nin daha fazla bilgi vermesi gerek

Suriyeli Kürtler: ABD'nin daha fazla bilgi vermesi gerek
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararındaki son değişiklikleri, IŞİD’e karşı ortaklık kurduğu ve çekilme sonrası gelecekleri belirsiz hale gelen Suriyeli Kürtlerle de paylaşmadığı öne sürüldü. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin oluşturduğu Rojava özerk bölgesinin sözcüsü Bedran Çiya Kurd, ABD’nin tutumundaki herhangi bir değişiklik konusunda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’den çekileceği açıklamasının ardından Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın "IŞİD tamamen yenilene ve Kürtlerin güvenliği garanti altına almadan çekilmeyeceğiz" demişti.

Bu sözleri ile AKP hükümetinin tepkisini çeken Bolton’ın bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesi beklenirken, çekilme kararı sonrası Rusya aracılığıyla Beşar Esad yönetimi ile müzakere etmeye başlayan Suriyeli Kürtler de bu sözler konusunda bilgi talep ediyor.

Associated Press haber ajansına konuşan Kurd, kendilerine ‘resmi ya da doğrudan bir bilgilendirme yapılmadığını’ ve ‘duyduklarının medyaya verilen demeçlerden ibaret olduğunu’ söyledi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ) 

Öne Çıkanlar