Suruç Aileleri İnisiyatifi: Dava kapatılmak isteniyor

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Dava kapatılmak isteniyor
Adalet talebiyle bir kez daha bir araya gelen Suruç Aileleri İnisiyatifi, davanın kapatılmak istendiğinin belirterek, 29 Eylül’de yapılacak duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, adalet talebiyle her ayın 20'sinde Kadıköy'de bulunan Halitağa Caddesi'nde gerçekleştirdikleri eylemlerinin 74'üncüsü düzenledi. Açıklamada, "Kalplerimiz adalet için atsın", "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı pankartlar açıldı, Suruç şehitlerinin fotoğraflarının taşındı.    Açıklamada sık sık "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç şehitleri ölümsüzdür" ve "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı. Açıklamaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü destek verirken aileler, 29 Eylül 2021’de görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Açıklamayı Suruç’ta hayatını kaybeden Vatan Budak’ın babası Murat Budak okudu. Katliamın hemen ardından toplanması gereken kamera kayıtlarının 6 yıl geçmesine rağmen dava dosyasına tam olarak konulmadığını belirten Budak, "Dosyadaki görüntülerde en kritik olan 5 saatlik görüntü kayıp. Bu görüntülerin de dosyaya konulmasını istiyoruz. Geçtiğimiz Ocak ayında yakalanan ve Suruç katliamında kullanılan bombaları temin ettiği İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan Halef Süleyman isimli şahıs katliam dosyasına konulmuş değil. Bu kişinin dosyaya dâhil edilerek bombaları nasıl temin ettiği, katliamı gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz'e nasıl ulaştırdığı sorulmalı, bu süre boyunca kimlerin yardım ettiği açığa çıkarılmalıdır" diye belirtti.

KUSURLU GÖRÜLÜYOR

Görülen 19 duruşma boyunca sanık Yakup Şahin’in duruşma salonuna hiç getirilmediğini hatırlatan Budak, Şahin’in duruşma salonuna getirilerek aile ve avukatların sanığa soru sormasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Budak, "Kapatılmak istenen Suruç katliamı davasında bunca eksiklik varken ve katliamın arkasındaki bağlantılar açığa çıkarılmamışken hedef tahtasına Suruç katliamında ölümsüzleşenlere kesilmek isteniyor. Mahkeme 33 Düş Yolcumuzu oraya gittikleri için yüzde 50 kusurlu göstermek istiyor. Başka bir deyişle katliamı gerçekleştiren teröristlerle yıkılmış bir kenti yeniden inşa gidenlerle eşit derecede kusurlu görülüyor" ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ YERİNE GETİR

Davanın kapatılmak istendiğinin altını çizen ve buna karşı duyarlılık çağrısı yapan Budak, "Buradan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha soruyoruz;  Taleplerimize rağmen neden mahkemeye gelerek bildiklerini anlatmıyor? Taleplerimize rağmen mahkeme heyeti Ahmet Davutoğlu'nu çağırmıyor mu? Yoksa mahkemenin çağırmasına rağmen kendisi mi gelmek istemiyor. Katıldığı toplantılarda ve mitinglerde siyasi rakiplerini eleştirerek kendi tabanına temiz siyaset sözü veren Davutoğlu verdiği sözlerin gereğini yerine getirmekle mükelleftir. Eğer bildiklerini açıklamayacaksa bizim acılarımızdan rant elde etmeyi bırakmalıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından açıklama, Suruç’ta hayatını kaybedenler için sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi. Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar