Tarakçı: Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı bitirmek üzere, kurgusunu Soylu üzerine kurdu

Tarakçı: Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı bitirmek üzere, kurgusunu Soylu üzerine kurdu
'Soylu çok büyük ihtimalle Temmuz'un sonuna kadar gidecek. Bahçeli'ye rağmen gidecek ve yeni kurulacak ittifakın görüşmeleri son bir aydan beri devam ediyor.'

ARTI GERÇEK- ARTI TV'de ekrana gelen "Odak" programında, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Esenyurt Belediyesi ile ilgili iddiaları mercek altına alındı. Ezo Özer'in konukları Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile gazetece Ali Tarakçı oldu. 

"Esenyurt Belediyesi'ndeki ihaleler ile  ilgili çok haber yaptım ve o yüzden vuruldum" diyen gazeteci Ali Tarakçı, "Ben Sedat Peker'in bildiklerini bilmiyorum onun için Peker'den bildiklerini açıklamasını istiyorum" dedi.

'SOYLU, BENİM ÜZERİMDEN KİME MESAJ VERDİ BİLMİYORUM AMA NİYE VURULDUĞUMU BİLİYORUM'

Ezo Özer, Tarakçı'ya "2017 yılında Soylu'nun oğlunun bulunduğu bir aracın durdurulduğunu ve arandığını yazmışsınız. Daha sonra Sedat Peker'in iddialarıyla aynı yılki silahlı yaralama olayı gündeme geldi. Bu iki olay arasında bir bağlantı kurmuş muydunuz o dönem?" diye sordu. 

"Bugün de bu iki olayla ilgili bağlantı kurmadığımı ifade edeyim önce. Bunu birkaç gün önce Cumhuriyet'ten Barış Pehlivan dile getirdi, iki olay arasında bağlantı olduğuna dair" diyen Tarakçı, "Beni vurduranın kim olduğunu biliyorum ve bunun ilgili ifade verdim. Şunu söyleyeyim, Soylu'nun oğluyla iddiaları gündeme getirdiğim yazımın çıktığı gün beni bir emniyet müdürü yardımcısı aradı, bana kaynağımı sordu. Gazeteciye kaynak mı sorulur? Dedim 'Sizin bu olaydan haberiniz mi yok?', 'Evet' dedi. 'O zaman niye emniyet müdür yardımcılığı yapıyorsunuz. Madem öyle, olayı daha ayrıntılı yazacağım, kimlerin silah çektiğini filan' deyip kapattık telefonu. Ayrıntıları da yazdım ve o dönem milletvekili olan Eren Erdem önerge verdi bu konuyla ilgili olarak. Olayın üzerinden 4 yıl geçti, Süleyman Soylu TRT'de Habertürk'te benim tweetlerimi gösterip ona 4 yıldır operasyon çektiğimi iddia edip hedef gösterdi. Niye böyle yaptı, kime mesaj verdi hiçbir fikrim yok. Ama niye vurulduğumu biliyorum" şeklinde konuştu. 

'BİR GÜN BU ÜLKEDE HUKUK OLACAK VE ONLARLA YENİDEN HESAPLAŞACAĞIM'

Neden vurulduğuna dair de konuşan Tarakçı, "Esenyurt Belediyesi'ndeki ihalelerle, konut mağdurlarıyla ilgili çok haber yaptım ve o yüzden vuruldum. Bu konularla ilgili olarak Esenyurt Eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, benimle ilgili adımı vererek açık açık 'haddimi bilmemi, gereğinin yapılacağını' söyleyen bir konuşma yaptı. Hatta oradaki muhabirimize 'Ona söyleyin, gereği yapılacak onun için'." dedi.

Hastanede ilk ziyaretine gelenin Necmi Kadıoğlu olduğunun hatırlatılmasının üzerine ise Tarakçı, "Hayır, ilk ziyarete gelen değil, olur mu öyle şey? Ziyarete gelenlerden biri. Aşağı yukarı o bölgedeki tüm belediye başkanları ziyarete geldi. Önce basın danışmanlarını gönderdi ziyaret etmek istediğin söylemek için ama ben reddettim. Ama sonra gazeteci arkadaşlarımın ricasıyla kabul ettim. Odama gelmiş adama ne diyeyim, gelenek diye bir şey var." şeklinde konuştu. 

Kendisini kimin vurduğunu bildiğini, hatta o dönem sadece iki tane emniyet müdürüne ifade verip bunu söylediğini, aradaki tetikçilerin tutuklandığını ama bu kişilerin isimlerini söyleyemeyeceğini, çünkü buna dair bir kanıtının olmadığını dile getiren Tarakçı, "Şuna inanıyorum: Bir gün bu ülkede hukuk olacak ve onlarla ben yeniden hesaplaşacağım. Çünkü davalar yeniden açılacak" dedi. 

'NECMİ KADIOĞLU'NUN İLİŞKİLERİ ÇOK ESKİYE DAYALI, SIR KÜPÜ GİBİ'

Esenyurt'un kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ise bölgeye dair "Esenyurt, kentin çeperinde, tutunamayanların, göçerlerin yerleştiği bir yerdi. Biz orayı 500 bin nüfusa göre planlamıştık. Tahribatı şöyle anlatayım: Biz 1000 metrekareye 2 tane tripleks ev yapılacak şekilde bir plan yapmıştık ama Necmi Kadıoğlu bu planları bozdu. 50 dönüm Nazım Hikmet Parkı yapacaktık, o parkın içine inşaat yaptılar. Etraftaki garibanların yerlerini de yüzde 17 kat karşılığında topladılar, kendileri Yeşil İnşaat'a yüzde 50 karşılığında verdiler. Cin gibiler. Ben Esenkent'te bir milyon 200 bin metrekare yere 7 bin konut yapmıştım, o arkadaş 30 bin metrekare yere 900 konut yaptı. Ne kadar iyi bir şey yaptığım o zaman anlaşıldı" diye konuşup bunlara benzer örnekler verdikten sonra "Abartmıyorum, tükürecek yer kalmadı" dedi. 

'ONU BÜTÜN SEDAT'LAR BİR ARAYA GELSE YIKAYAMAZLAR'

Çapan, "Necmi Kadıoğlu sütten çıkmış ak kaşık gibidir. En sonunda Sedat (Peker) onu yıkamaya çalışıyor. Onu bütün Sedat'lar bir araya gelse yıkayamazlar. Orada ne kadar suç varsa organizasyonunu onlar yapmışlardır" diyen Çapan, "Gidişi de güçlü oldu. Pervasız olmuştu, hiçbir şeyden çekinmiyordu. Mahkemeyi, emniyeti teslim almış, kaymakam onun özel kalemi gibi çalışıyor, Emine Hanım (Erdoğan) bile seçim çalışmasında onun yanına geliyordu. Tayyip'in (Erdoğan) okul arkadaşı. Sır küpü gibi. Yani ilişkileri çok eskiye dayalı." dedi.

"Ben belediye başkanlığını bıraktığımda bir çocuk uyuşturucu satıyordu. Benden sonra polis geldi, jandarma çekildi oradan. Beni o ara Ergenekon'dan içeri attılar, çıkınca o çocuk yanıma geldi 'Sen benimle uğraşıyordun ama şimdi bin tane torbacı var' dedi. Kanun nizam her şey birbirine karışmış durumda" diyen Çapan, Ali Tarakçı'yı vurduranın kim olduğu konusunda ise "Marquez'in Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi herkes biliyor ama kimse konuşmuyor. Ama  Ali Murat Alatepe değil" dedi. 

'BUNDAN SONRA PEKER'İN TWEET'LERİNİN NEREYE DOĞRU GİDECEĞİNİ OKUMAK İÇİN...'

Çapan'ı onaylayan Tarakçı, "Ben beni vurduranın kim olduğunu biliyorum ama Sedat Peker'in bildiklerini bilmiyorum. Onun için Peker'den bildiklerini açıklamasını istiyorum. Derin adamlarla iş tutmadım ki" diyerek "Peker'in benim vurulma meselemi niye gündeme taşıdığını tahmin ediyorum. Neden Ali Murat Alatepe dedi bilmiyorum. Ama size bir şey açıklayacağım, bundan sonra Sedat Peker'in tweet'lerinin nereye doğru gideceğini okumak için" dedi ve şöyle devam etti:

"1- Necmi Kadıoğlu'nun oğlu, Gül İnşaat'ın kızıyla evli. 

2- Necmi Kadıoğlu'nun oğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeğeniyle inşaat şirketi ortağı.

Bir gazetecinin çözeceği bu kadar, bundan sonrası başka bir boyut. Sedat Peker'in bazı bilgileri bilerek yanlış verdiğini ve stratejik bir kurgu yaptığını düşünüyorum. Bu kurguyla hem bir yerlere mesaj verdiğini hem de başka şeylerin önünü açtığını düşünüyorum" dedi. 

'BAHÇELİ, CUMHUR İTTİFAKI'NIN BİTİRMEK ÜZERE KURGUSUNU KURDU'

Tarakçı, 90'lar döneminde yaşanan bazı olayları sıraladı ve "Türkiye'de 90'lar süreci yeniden yaşanabilir. Devlet Bahçeli'nin konuşmasına herkes iyi baksın. Gergerlioğlu ile ilgili ne söyledi? Tahliye edilemez, ön kapıdan çıkmış olan arka kapıdan giremez dedi. Süleyman Soylu itibarsızlaştırılamaz, yanındayız dedi. Sonra Kılıçdaroğlu'na bir şeyler söyledi. Bir bütün olarak baktğınızda, Sedat Peker'in videolarıyla ilgili örtüştürülmesi gereken şu: Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı bitirmek üzere kurgusunu kurdu. Süleyman Soylu üzerine kurdu. Soylu çok büyük ihtimalle Temmuz'un sonuna kadar gidecek. Bahçeli'ye rağmen gidecek ve yeni kurulacak ittifakın görüşmeleri son bir aydan beri devam ediyor. Görüşmeleri yapanların kim olduğunu söylemeyeceğim. Önümüzde iki yol var; ya kaos ya demokrasi, ya çatışma ya barış. Önümüzdeki dönemde HDP'nin tarihsel açıklamalar yapacağını düşünüyorum."

PEKER'İN ESENYURT İDDİALARI

Sedat Peker'in paylaşımları* şu şekilde olmuştu:

1-Kıymetli dostlarım, Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nu kadın tezgahı ile istifaya zorlayıp yerine geçen Ali Murat Alatepe isimli eski belediye başkanı organize şubeye giderek beni yalanlamış. Sizlerin de bileceği üzere ben yalanlama işini hiç sevmem.

2-Bu şahıs kendinin masumiyetini, dürüstlüğünü anlatmış ya, şimdi ben size gerçekte kim olduğunu anlatayım. Bu şahıs Esenyurt 2316. Sokak Çağdaş Kent 4. Blok 5. Kat daire 24’te kiracı olarak oturuyordu. Oturduğu daire ucuz bir daire olmasına rağmen orada kiracıydı çünkü...

3-...hiç parası yoktu. Ayrıca da çok eski bir model, mavi renkli Ford marka araban vardı. Bu şahıs meclis üyesi seçildikten sonra Yüce Allah ona yürü ya kulum dedi. Şu anda Büyükçekmece Tepekent villalarında oturuyor.

4-Oradaki villaların fiyatı 5 milyon tl ile 12 milyon tl arası değişiyor (ne güzel dünya). Bu şahıs belediye meclis üyeliklerinin haricinde 2012 - 2019 yılları arasında siteler ve toplu konutlardan sorumlu belediye danışmanlığı da yaptı (bu danışma işleri çok bereketli geçmiş).

5-Şu anda oğlu Renault’un Captur model jipine biniyor. Kız evladının arabası yine Renault marka. Kendisi de Renault’un Koleos model jipine biniyor. Bunlar da pahalı araçlar ancak bu araçların markasını şu sebeple söyledim. Bu araçların hepsi ekrem görçekerin sahibi olduğu…

6-...Esenyurt Renault bayisinden alındı. Tesadüf bu ya, Ekrem Görçeker isimli şahıs bu kişinin belediye başkanı olduğu dönemde belediyenin tüm araçlarını kiralayan şahıs. Ekrem Görçeker isimli şahıs Büyükçekmece Ak Parti ilçe başkanlığı da yaptı.

7-Ekrem Görçeker şu anda da Ak Parti Genel Merkez teşkilat başkan yardımcısı İç Anadolu bölge sorumlusu. Şimdi bunlar işin eğlence kısmıydı, ciddi konulara gelmek lazım. Esenyurt’un en işlek bölgesindeki gurme restorantı eniştenin üzerine yapsan da herkes biliyor sahibi sensin.

8-Eniştenin üzerine yaptığın bu lüks mekanda enişten Adem Örenci'yle ortak. O bölgede büyük projeler yapan Eval İnşaat var. Eval İnşaat'ın sahibi Aydın Arvas. Adem Örenci ve Medet Anlı, Aydın Arvas ve avukatını vurmaktan 1.5 - 2 sene cezaevinde kaldılar...

9-...(Ali Murat Alatepe geliyor gelmekte olan.). Vurulan müteahhit Aydın Arvas, senin Necmi Başkan düştükten sonra sen belediye başkanı olunca 2000 dairelik bir proje yapmak için müracaat ediyorlar. Görüntüde eniştenin ortağı olan ancak aslında senin işerini yapan Adem Örenci…

10-...Eval İnşaat ismine benzeyen bir firma kurup belediyeye müracat ediyorlar, sen de ruhsat iznini onlara veriyorsun. Düşünceniz neredeyse bir kasaba büyüklüğünde olacak olan proje gecikmesin diye eval inşaat onlarla anlaşma yapar diye düşünüyorsunuz.

11-Ancak öyle olmuyor. Adam dik kafalılık yapıp dava açıyor. Avukatı Erzat Çiftçi mahkemede davayı kazanıyor. Dosya istinafa gidiyor. İşte bu meyanda senin ortak Adem Örenci hem mütahit Aydın Arvası hem de avukatını silahla vuruyor.

12-Adem Örenciyle gurme restoranttaki o samimi resimleri internetin her yerinde var. Bizim masum belediye başkanının, kısa sürede zengin olmanın haricinde adam vurdurma yeteneği de var. Kıymetli dostlarım daha bitmedi, Adem Örenci isimli şahsın ismini siz muhalif gazeteci…

13- ...Ali Tarakçı’nın silahlı yaralama olayından da biliyorsunuz. Ali Tarakçı’nın bilmediği ya da bilip de söylemediği şey şudur, Adem Örenci’nin azmettireni ali murat alatepe isimli Esenyurt belediye başkanının olduğudur. Ancak hiçbir şey gizli kalmaz.

14-Gazeteci Ali Tarakçı silahlı saldırıya uğradığında kendisini ilk ziyaret eden kim biliyor musunuz? Necmi Kadıoğlu (kadın tuzağı ile görevden düşürülen başkan). Ali Tarakçı, bunları benden öğrendikten sonra nasıl bir açıklama yapacağını gerçekten merak ediyorum.

15-Binlerce konutluk siteler yapan müteahhitler, müteahhitin avukatı ve muhalif gazeteciler silahla vuruluyor. Milyon nüfuslu ilçe seks skandallarıyla Dallas’a çevrilirken diğer taraftan da Teksas gibi herkesi silahla vurarak korkutuyorlar.

16-Tabi her zaman işler böyle gitmiyor. Necmi Kadıoğlu’nun başkanlığı zamanında Aslı Çağatay isimli bir bayan belediye meclis üyesi var. O bölgede iş yapan Feshi Erkaplan isimli, Güneydoğulu bir iş adamıyla imam nikahı kıyarak ailelerin ve yakınların bildiği ancak...

17-...bu şahsın pkkdan cezaevinde yattığı için siyaset gereği yabancılardan gizlenen bir evlilik olayı var. Feshi Erkaplan’ın da geçmişin pkklı, hem de fetöcü tanıdıkların var diyip üzerine baskı oluşturup Tayland’a kaçmasını sağlarken adamın vekaleti olduğu için tüm mallarına…

18-...çökmeye başladıklarında, 3 milyon dolar nakit parasını aldıklarında Feshi’nin kardeşi Erkan Erkaplan imam nikahlı yengesi Aslı Çağatay’ı getirerek öldürüyor. Arkadaş bu nasıl bir ilçe, burda T.C. kanunları uygulanmıyor mu?

19-Müteahhitler, gazeteciler, avukatlar vuruluyor. Bazen de ters tepip parasına çökmek istedikleri onları öldürüyor ve meclis üyesi maaşından başka hiç bir şeyi olmayan, bir anda zenginleşen ali murat alatepe (belediye başkanı) tüm bunların içinde olduğu halde….

20-...bana iftiracısın diyip dava açıyor. Kıymetli kardeşlerim, bizim gençliğimizin ilk yıllarında sokaklarda şöyle bir söz vardı "Çayır bayır bize de ayır". Bunlar çalarken çevrelerindekilere göz hakkı vermedikleri için, "Çayır bayır hep kendine ayır" yaptıkları için..

21-...bu olaylara şahit olanlar, yani yamayı görüp pay alamayanlar delilleri ile beraber bana anlatırlardı. Gelecekte de mahkemelerde anlatacaklar. Her şey çorap söküğü gibi çözülecek. Vallahi bunların hepsi cezaevine girecek ve tüm malları da devlete geçecek.

22-Kıymetli dostlarım, eskiden gençliğimizin ilk yıllarında bazı filmler vardı. Belediye başkanı, bir iki tane kötü iş adamı ve silahlı grupla iş birliği yaparak bir kasabayı tamamen rehin alırlardı. Dışarıdan gelen kimseye bir şey anlatılmazdı.

23-Kim anlatmaya kalkarsa da onları da vururlardı. Vallahi 2021 senesinde bunun Esenyurt ilçesinde yaşanıyor olması bir film değil, tarihi skandaldır. Bir de internette şöyle bir şey görüyorum. Esenyurt’ta başka bir tane özyurtlar firması var, tamer özyurt.

24-Bu da süslü sülünün ekibinden. Bu firmanın amblemi şaha kalkmış bir at. Yani süslü sülünün eski partisinin amblemi. Bu firmanın diğer özyurtlarla bir ilgisi yok diyorlar. Bunlar da ayrı bir versiyon Necati Şaşmaz’ın reklamlarında oynadığı bir inşaat firması vardı,..

25-...adamlara 14 kat imar vedikleri içn adamlar iflas ettiler. Sonra yarım kalan o inşaatları, sadık soylunun devreye girmesiyle imarı 42 kata çıkardılar. Tabi tamer özyurt satın aldıktan sonra. Yani yine devletin parasını çaldılar.

* Tweet'ler orijinal imlasıyla verilmiştir.

Öne Çıkanlar