Tarikata teslim edilen parkta jet hızıyla inşaat

Tarikata teslim edilen parkta jet hızıyla inşaat
İş makineleri 6 günde çıkan ruhsat sonrası, 49 yıllığına bedelsiz verilen arazide çalışmaya başladı.

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi tarafından Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazinin yurt yapılmak üzere AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilmesinin ardından dün alanda beton mikserleri çalışmaya başladı. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre bölge sakinlerinin tepki gösterdiği inşaata ilçe belediyesinin jet hızıyla ruhsat verdiği ortaya çıktı.

KAMU YARARINA BEDELSİZ VERİLMİŞTİ

Türkiye İş Bankası A.Ş Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi "belediye hizmet birimi" ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na 29 yıllığına verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra İBB parka ilişkin yeni bir imar planı hazırladı.

İBB ÖNCE MÜHÜRLEDİ SONRA YENİ İMAR PLANI HAZIRLADI

Yeni imar planlarına parkın sosyal ve kültürel tesise dönüşmesinin önünü açan plan notları ekledi. Bölge sakinlerinin yeni imar planlarına itirazı geçen aralık ayında İBB Meclisi’nde oyçokluğuyla reddedildi.

’49 YILLIĞINA BEDELSİZ VERİLMESİNE…’

Bu sürecin ardından Üsküdar Belediye Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na "Eğitim Hizmetleri ve Öğrenci Yurdu" faaliyetinde bulunmak üzere 49 yıllığına bedelsiz verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. Böylece süre 20 yıl uzadı.

6 GÜN İÇİNDE RUHSAT ALINDI

Bölge sakinleri Üsküdar Belediyesi’ne dilekçe vererek araziye ilişkin yeni bir imar planı olup olmadığını sordu. Üsküdar Belediyesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bölge sakinlerine 4 Ocak’ta yollanan yanıt yazısında mahkeme kararının ardından araziye ilişkin herhangi bir proje onayı yapılmadığı belirtildi.
Ancak bu yazıdan sadece 6 gün sonra inşaata yeni ruhsat alındığı ortaya çıktı. Bölge sakinlerinin tüm itirazlarına karşın arazide çalışmalar dün yeniden başladı. Bölge sakinlerinin son kararlara açtığı dava ise sürüyor.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar