Tecavüze uğradığına dair şikayeti dikkate alınmayınca intihar etti

Tecavüze uğradığına dair şikayeti dikkate alınmayınca intihar etti
Ankara'da yaşayan Eda Nur Kaplan'ın kendisine tecavüz eden iki erkeğin serbest bırakılması üzerine intihar ettiği iddia edildi.

30 Temmuz’da iki erkeğin tecavüzüne maruz kalan ve tecavüz faillerinin serbest bırakılması sonrası annesine mesaj bırakarak intihar ettiği iddia edilen Eda Nur Kaplan (18)  hayatını kaybetti. Kaplan, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.  

Eda Nur Kaplan’ın annesine gönderdiği mesajın ardından ablasıyla birlikte kaldıkları 15’inci kattaki evin balkonundan atlayarak intihar etti. Kaplan'ın annesine atfen bıraktığı mesaj ise şöyle;

"Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı, hep içine attı ama o da çok birikti dayanamıyor artık hiç. Bir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına 1 gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer’i, ablamı, Aleyna’yı, Almanya’yı çok seviyorum. Unutmayın beni, hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dim dik duramıyorum, siz durun ama. Neyse hepinizi çok seviyorum. İyi bakın kendinize ben yapamadım ama siz hep güzel günleriniz için yaşatın."

Kaplan’ın intihardan bir gün önce kendisine tecavüz ettiğini belirttiği iki fail hakkında polise suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Kaplan’ın şikayeti üzerine ismini verdiği şüphelilerden Mehmet A.'nın yakalanıp serbest bırakıldığı ve Yusuf. G.'nin de arandığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar