Temelli'den Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Temelli'den Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Temelli: Adalet bakanlığının, Cezaevi Genel Müdürlüğünün, bu konuda iktidarın çok ciddi sorumluluğu vardır, çok ciddi sorumsuzluğu vardır.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin basına açıklamada bulundu. 'Yaklaşık 1 hafta önce bir spazm geçiriyor, bu spazma bağlı olarak bir süre baygınlık, bilinç kaybı yaşıyor. Vekilimiz Zeydan müdahale ediyor. Hemen hastaneye sevki isteniyor. Maalesef, yüksek güvenlikli hapisane olduğu için, bu işlem gerçekleşmiyor.' diyen Temelli bir ambülansın geldğini, nabız, tansiyon ölçme gibi ilk üstünkörü tedavi ile yetinildiğini belirtti. 

'6 gün sonunda da ancak bugün, bu saatlerde de hastaneye sevk edildi. Vekillerimiz Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz oradalar. Refakat ediyorlar şimdilik. Haber alıp, bilgi alıp bize ulaştırmaya çalışıyorlar. Kapsamlı bir tetkikten geçmesi gerekiyor. Kendi açıklamalarında da var, daha önce de böyle bir vaka yaşanmıştı. Ucuz atlattık diyebilirim. Büyük geçmiş olsun.' diyen Temelli; 

'Bu konuda Adalet bakanlığının, Cezaevi Genel Müdürlüğünün, bu konuda iktidarın çok ciddi sorumluluğu vardır, aynı zamanda bu çok ciddi bir sorumsuzluktur. Sorumlu oldukları konuda yapmaları gerekeni yapmayarak, bir yaşam hakkı ihlaline kadar gidebilecek bir durum yaratmışlardır. Bunun takipçisi olacağız, hesap soracağız.' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar