The Irishman’i izleyenlerin yüzde 82’si tek seferde bitiremedi

The Irishman’i izleyenlerin yüzde 82’si tek seferde bitiremedi
Irishman'i ilk beş günde 13.2 milyon kişi izledi. Filmin Netflix’e konduğu ilk gün 3.9 milyon tekil kullanıcı filmi açtı.

Martin Scorsese imzalı The Irishman sinema ve dizi film platformu Netflix’te gösterime girdi. Filmi ilk 5 günde 13.2 milyon kişi izledi. Filmle ile ilgili bir tartışma konusu da filmin uzunluğu. 

Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin başrollerinde olduğu The Irishman üç buçuk saat sürüyor. Uzun süren filmi tek seferde izleyebilerin oranı yüzde 18. The Irishman’ı izleyenlerin yüzde 82’si filmi tek seferde bitiremedi. 

Film mafya tetikçisi Frank Sheerabn'ın gerçek öyküsünü anlatıyor. Araştırma şirketinin Nielsen'in filmi izlemek için açıp kapayanları baz alan verisine göre Netflix'te yayınlandığı ilk gün olan 27 Kasım'da filmin tamamını 751 bin kişi izledi. Şükran Günü hafta sonuna denk gelen 29 Kasım'da filmi izleyenlerin sayısı 930 bine ulaştı. 175 milyonluk bütçesi ile dikkat çeken filmin izleyicilerin büyük ölçüde erkek olduğu açıklandı. Araştırmada ilk 5 günde filmi izlemek için ekran başına geçenlerin yüzde 20'sinin 50-64 yaşları arasında olduğu belirtildi. Netflix izleyicilerinin ortalama yaşı 31 iken filmin izleyicilerinin yaşı 49 oldu.

Irishman bugüne kadarki en büyük Netflix yapımı olsa da izleyici sayısında Bird Box’ı geçemedi. Bird Box’ı ilk beş günde 16.9 milyon kişi izlemişti.

The Irishman filminin ABD ve Kanada'da sinema sektörünü vurduğu iddia edilmişti. Filmin, Şükran Günü'nde vizyona girdiği hafta ABD ve Kanada'da sinema bileti satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azalmıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar