TMMOB, 60 gündür Adalet Nöbeti’nde: ‘Kral çıplak’ demeye devam edeceğiz

TMMOB, 60 gündür Adalet Nöbeti’nde: ‘Kral çıplak’ demeye devam edeceğiz
Adalet Nöbeti’nde 60'ıncı güne giren TMMOB, 'Yaşam hakkımızı savunmak için buradayız. ‘Kral çıplak’ demeye devam edeceğiz' dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile bağlı odalar, Gezi Davası’nda verilen karara karşı başlattıkları Adalet Nöbeti’nin ikinci ayında Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. "Karanlık gider Gezi kalır, hukuksuz tutuklamalara karşı adalet nöbetindeyiz" pankartının yer aldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hukuksuzluğun son bulması çağrısında bulundu.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün, "İktidarın açtığı kurmaca davalarla arkadaşlarımız tutsak. İktidar kendi tabanında bir yer bulamadığı için, hukuksuzluklara başvuruyor. Arkadaşlarımızın yanındayız ortada suç varsa suçluları da biliyoruz, nöbete devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Harita Mühendisleri Odası Ankara Şubesi adına konuşan Dilan Kırmızı, yaşam hakkını savunmak için bir arada olduklarını belirterek, "Hem toplumsal bir meslek olarak hem de ülkede yaşamak zorunda kalan insanlar olarak, yaşam hakkımızı savunmak için buradayız. Savunmaya da devam ediyoruz. 60 gündür nöbetimiz devam ediyor. Bu hukuksuzluk son bulana kadar direnişimiz devam edecek" diye belirtti.

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

İktidarın Gezi direnişinden korktuğunu dile getiren TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Seyit Ali Korkmaz da, iktidarın hukuksuzluklarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

Son olarak konuşan Mimarlar Odası Genel Sekreteri Tores Dinçöz ise, şunları belirtti: "Adalet Nöbeti’nde değişen bir şey yok. Hukuksuzluk her alanda yaygın. Hukukçu değiliz ama hukukun ne demek olduğunu biliyoruz. Gezi Davası uydurma nedenlerle Çarşı Davası ile birleştirilmeye çalıştırıldı. Anayasa Mahkemesi’ne gittik oradan çıkacak sonuçları bekliyoruz. Adalet Nöbeti’ni her yere yayacağımızı söylüyoruz. Hepimiz Gezi’de idik. Uzun yıllar bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve ‘kral çıplak’ demeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar