Trump'ın azil süreci, Kongre'de kamuoyuna açık oturumlarla başladı

Trump'ın azil süreci, Kongre'de kamuoyuna açık oturumlarla başladı
Tanıkların dinleneceği oturumları Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff yönetiyor

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil sürecine yönelik soruşturmanın kamuoyuna açık bölümü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştiği görüşmeyle aynı saatlerde Kongre'de başladı.

Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff tarafından yönetilen oturumlarda tanıkların dinleneceği belirtiliyor.

Sürecin ilk aşamalarında yapılan kapalı oturumların ardından bugün itibarıyla Temsilciler Meclisi'nde kamuoyuna açık soruşturma süreci başlamış oldu.

Soruşturma kapsamında, Trump'ın siyasi çıkarları için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den iyilik yapmasını ve kendisine yardım etmesini istediği iddiaları inceleniyor.

Schiff, soruşturmanın açılış sürecinde Zelenskiy'nin "siyasete yeni giren bir isim" olduğunu ve ABD ile ilişkilerini iyi tutmak istediğini ancak Trump'ın kendi kişisel çıkarı için "bir müttefikin kırılganlığından faydalandığını" söyledi.

'KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN YARDIM İSTİYOR'

Bir muhbirin Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmede kişisel çıkarları için yardım ve iyilik istediğini iddia etmesiyle başlayan azil soruşturmasında Beyaz Saray, görüşmeye katılan yetkililerin tuttukları notlardan derlenmiş olan konuşmanın özet deşifresini yayınladı.

Deşifreye göre, Zelenski'nin ABD'den füze satın almaya hazır olduklarını söylemesinin ardından Trump'ın "Ancak ben de sizden bir iyilik istiyorum" dediği görülüyor. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar