Trump'ın Fed adayı adaylıktan çekildi

Trump'ın Fed adayı adaylıktan çekildi
Trump'ın Fed üyeliği için aday gösterdiği Stephen Moore, kendisine yönelik eleştirilerin ardından adaylıktan çekildi. Kararı Trump Twitter'dan duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Yönetim Kurulu Üyeliği için aday gösterdiği Stephen Moore'ye tepkiler sürerken, Moore'un adaylıktan çekildiği haberi geldi. Haber, bizzat Trump tarafından açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump, ekonomi yorumcusu Stephen Moore'un faiz politikasına dair değişen görüşleri ve kadınlar hakkında cinsiyetçi açıklamaları nedeniyle haftalarca eleştirilmesinin ardından ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyeliği adaylığından çekildiğini açıkladı.

Trump, Twitter'da yaptığı açıklamada "Büyüme yanlısı bir ekonomist ve gerçekten iyi bir insan olan Steve Moore, Fed sürecinden çekilme kararı aldı" dedi.

Trump, şu anki Fed Başkanı Jerome Powell yönetimindeki para politikasını eleştiren Moore'u, mart ayında Fed yönetim kurulu üyeliği için seçmiş ancak resmi olarak aday göstermemişti.

Kongre Ortak Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı olan Temsilciler Meclisi Üyesi Carolyn Maloney, geçtiğimiz günlerde Moore'un Fed üyeliği için karar verecek Senato Bankacılık Komitesi'ne bir mektup göndermişti.

Komite Başkanı Senator Mike Crapo ve Başkan Yardımcısı Senatör Sherrod Brown'a hitaben yazdığı mektubunda Maloney; Moore'nin faiz oranlarını belirlemeye yardım için gerekli niteliklerden ve siyasi bağımsızlıktan yoksun olduğunu savunmuştu.

Maloney mektubunda, "Moore gibi birinin Fed para politikası kararlarının parçası olmasına imkan vermek Fed'in bağımsızlığını ve kredibilitesini tehdit eder" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar