Tüm illerden Yemeksepeti kuryeleri İstanbul'da toplandı: Bu gün bu işi bitireceğiz

Tüm illerden Yemeksepeti kuryeleri İstanbul'da toplandı: Bu gün bu işi bitireceğiz
Yemeksepeti bünyesinde çalışan kurye ve depo işçileri, düşük zam teklifine ve esnaf kurye modeline karşı Türkiye'nin dört bir yanında sokaklarda.

Yağmur KAYA


+GERÇEK - "Sefalet zammını kabul etmiyoruz" diyerek günlerdir eylem yapan Yemeksepeti işçileri, tüm illerde kontak kapattı. İstanbul Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde pembe iş elbiselerini giyerek gelen işçiler, "İşçi ve sendika düşmanlığını protesto ediyoruz" pankartı açarak, haklı olduklarını vurguladı.

Müzisyen Hadise de Yemeksepeti sponsorluğunda yapacağı konserini işçilerle dayanışmak adına iptal etti.

Yemeksepeti bünyesinde çalışan kurye ve depo işçileri, düşük zam teklifine ve esnaf kurye modeline karşı Türkiye'nin dört bir yanında sokaklarda. Kuryeler şirketin Levent’teki genel merkezi önünde taleplerini bir kez daha dile getireceği basın açıklaması yapacak. 

Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "Bu gün bu işi bitireceğiz" diyerek Yemeksepeti bünyesinde çalışan herkesi Levent Genel Merkezi önüne çağırdı.

Küçükosmanoğlu Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) ve Yunanistan’dan Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) hakları için direnişte olan Yemeksepeti çalışanlarına gönderiği dayanışma mesajlarını okudu.

Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti şirketinin pandemi sürecinde karını iki katına katlandığını işçilere ise sefaletin dayatıldığını söyledi. İşçiler, maaşlarının net 5 bin 500 olması yönünde talepte bulunuyor.

Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde işçilerin eylemi davul zurna eşliğinde çekilen halay, misket oyunlarıyla devam sürüyor.

İşçilerin Genel Müdürlük önündeki eylemi saat 18:00'a kadar devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar