'Türkiye'nin çalınan paralarının nasıl aklandığının fotoğrafıdır'

'Türkiye'nin çalınan paralarının nasıl aklandığının fotoğrafıdır'
128 milyar dolar iddiasını ilk kez ortaya atan Cem Uzan, 'Bu yüzyılın soygunudur. Bunun etkileri uzun vadede sürecek. Öyle kolay geçmeyecek. Yerine koyamayacağınız bir para satıldı' dedi.

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, Türkiye ile Katar arasındaki "rüşvet köprüsünü" açıkladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Maliye Bakanı Berat Albayrak, Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani ve şu anda tutuklu olan eski Katar Maliye Bakanı'nın aynı masada olduğu fotoğrafı paylaşarak "4 kişi var masada; bir tanesi kayıp, bir tanesi hapiste. Rüşvetten, yolsuzluktan tutuklandı. Bu ibretlik bir rezalet fotoğrafıdır. Türkiye'nin çalınan paralarının nasıl aklandığının fotoğrafıdır." dedi.

Genç Parti kurucusu Uzan, katıldığı bir Youtube yayınında, yeni iddialar ortaya attı. "Kasım ayından beri söylüyorum, bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün tasarrufunu yok ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 'kefen parası'nı yok ettiler, çaldılar." Diyen Uzan, şöyle devam etti:

'LA CASA DE PAPEL GİBİ DİZİSİNİ YAPACAKLAR; AMA O HAYALDİ BU GERÇEK'

"Saray'ın haberi olmadan 128 milyar dolar satılabilir mi? Onlarca milyar dolar komisyon parası Saray'a gitti. 128 milyar dolar, zararına el değiştirdi ve karşılığında Türk Lirası geldi. Ama nereye geldiği belli değil. Bu söyleyeceklerimin henüz belgesi yok elimde ama gelince paylaşacağım, o da şudur: 1 lira civarında komisyon ödendiği söyleniyor dolar başına. Bu da 128 milyar TL eder ki yaklaşık 15 milyar dolara tekabül ediyor. Bu dönen rüşvetin boyutunu gösteriyor. Bu Merkez Bankası soygunudur. La Casa de Papel gibi dizisini yapacaklar bu soygunun. Yalnız, o hayaldi, bu gerçek."  

'KATAR'DAN GELEN PARALAR, TÜRKİYE'DEN GİDEN AKP'NİN ALDIĞI KOMİSYONLAR'

"Saray'a giden komisyondan bahsediyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki, Saray'ın komisyonları nerede duruyor peki? Geçtiğimiz mart ayında anlatmıştım: AKP'nin paraları Katar'da duruyor. Katar'dan gelen paralar, Türkiye'den giden AKP'nin aldığı komisyonlar. Bu paralar Katar'da depozit ediliyor, oradan da tekrar Türkiye'ye yabancı sermayeymiş gibi getiriyor." diye konuşan Uzan, şu ifadeleri kullandı: 

'TÜRKİYE'NİN ÇALINAN PARALARININ NASIL AKLANDIĞININ FOTOĞRAFIDIR'

"Şimdi ben size bir fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğrafta 4 kişi var: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sayın Katar Emiri Al-Sani, şu anda kayıp olan meşhur bizim damat bakan ve bir de Katar Maliye Bakanı var. Katar Maliye Bakanı, ülkenin 300 milyar dolarlık yatırım fonunu yönetiyor. Türkiye'deki QNB Finanasbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Katar Airways'in Yönetim Kurulu Başkanı; şu anda tutuklandı. Masada yemek yiyen dört kişiden biri olan Katar Emiri tarafından tutuklandı. Rüşvetten, yolsuzluktan tutuklandı. Bu ibretlik bir rezalet fotoğrafıdır. Türkiye'nin çalınan paralarının nasıl aklandığının fotoğrafıdır. 4 kişi var masada; bir tanesi kayıp, bir tanesi hapiste. Günü zamanı gelecek, Türkiye'de elbet bu iktidar değişecek ve Katar da Türkiye'den çalınan o paraları tıpış tıpış iade etmek zorunda kalacak."

Uzan, Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan uçak içinse "Boeing 747, 500 milyon dolar. Hiçbir devlet yarım milyar dolarlık hibede bulunmaz. O Türkiye'den gönderilen paralarla geri gönderilen bir uçaktır. İsraftır; israfı açıklayamayacakları boyutta olduğu için onu hibe dediler." şeklinde konuştu. 

'BU YÜZYILIN SOYGUNUDUR'

Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, camide namaz kılarken görüldüğü iddiasını da değerlendiren Uzan, "Bu şarlatanlık. Bunların bu palavralarını artık Türk milleti yemiyor. Hani bunlar diyor ya 'algı yönetimi', algı yönetimi diye bir şey yok, palavra yönetimi var. Doğalgaz buldular, petrol buldular, uçak yaptılar, Ay'a gittik; şu anda bunlar geliyor aklıma, bu da onun gibi bir şey, camide namaz kılarken. Git kardeşim, sen 128 milyar doların hesabını, milletin parasını ne yaptığının hesabını ver. Bu yüzyılın soygunudur. Bunun etkileri uzun vadede sürecek. Öyle kolay geçmeyecek. Yerine koyamayacağınız bir para satıldı." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar