TÜSİAD'la restleşme sonrası Erdoğan'dan Ali Koç ve Ferit Şahenk'le sürpriz görüşme

TÜSİAD'la restleşme sonrası Erdoğan'dan Ali Koç ve Ferit Şahenk'le sürpriz görüşme
Erdoğan'ın son günlerde TÜSİAD'a yönelik sert çıkışlarının ardından TÜSİAD üyeleri Ali Koç ve Ferit Şahenk'le dün gerçekleştirdiği görüşmenin içeriği merak konusu oldu.

ARTI GERÇEK - Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) ülkenin ekonominin gidişatına yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterek, konuşmasında "Bizimle mücadele edemezsiniz" demişti. Erdoğan, "Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek göreviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın"ifadelerini kullanmıştı..

TÜSİAD'ın yaptığı açıklama hakkında Erdoğan, "Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de iyi biliyorum. Sizin derdiniz başka, bizim ki bambaşka. Bu millet bu fırsatı size vermeyecek. Dün millet olarak kendi canımız pahasına istikbalimizi korumuştuk, bugün de aynısını yapacağız" demişti.

TÜSİAD, Erdoğan'ı kızdıran açıklamasında, "Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir" denilen açıklamada, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına "hızla dönülmesi" çağrısı yapmıştı. TÜSİAD, "Nitekim, yeni iktisadi tercihler kapsamında atılan adımların ardından güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı oluşmuştur. Özellikle yurt içinde dövize olan talebin şiddetli ölçüde yükseldiğini, bunun da var olan tüm ekonomik dengeleri bozduğunu görmekteyiz" ifadelerine yer vermişti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, "Ana muhalefet partisi oy oranını yüzde 25’ten yüzde 25,3’e çıkardığı için kendisini iktidarda görmeye başladı. Her gün erken seçim teranesiyle iş dünyasının önünü kapattı. Yurtdışından gelmeyin dedi. Gittiği TÜSİAD açıklamada bulundu. Yahu TÜSİAD sen toplantıdaydın, gayet iyi iletişim kurmuştuk. Ne oldu da şiddetli açıklama yapıyorsun. Sevgili TÜSİAD, sakın muhalefet partisinin gazına gelmeyin.

Onlar zannettiler ki bu iş bitiyor. Siz bize tavır takınırsanız, bu millet size tavır takınır. Siz bizim gideceğimizi zannediyorsanız, son seçimlere bakın, hepsinde sizi her seçimin ertesi günü yalnız bıraktı, biz yine birlikte çalışacağız. Biz bir gemideyiz. Bu geminin en üst katında oturuyorsunuz. Havuzlu villalarınız var, kameralarınız çok lüks. Dövizden en fazla etkilenen sizlersiniz. Öyle bir bağırıyorsunuz ki, aşağıdaki kişiler döviz alıyorlar, sonra da ellerinde patlatıyorsunuz" demişti.

Bu gelişmelerin ardından dikkat çekici bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koç Holding Başkanvekili Ali Koç ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'le ayrı ayrı görüştü. Erdoğan daha sonra da Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk'i kabul etti.

İki görüşme de basına kapalı gerçekleşti ve ardından açıklama yapılmadı. Erdoğan'ın TÜSİAD'la ilgili yaptığı sert açıklamalar sonrası görüşmesi dikkat çekerken, içeride yapılan konuşmalar merak konusu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar