'Tutuklandı' diye servis edilen Ümitcan Uygun'un ağabeyi adli kontrolle serbest bırakılmış

'Tutuklandı' diye servis edilen Ümitcan Uygun'un ağabeyi adli kontrolle serbest bırakılmış
Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Erol Uygun’un tutuklandığı haberi servis edilmişti. Uygun'un adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ankara'da Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi konumunda olduğu halde 'uyuşturucu madde kullanmaktan' tutuklanıp serbest bırakılan ve Esra Hankulu'nun ölümü nedeniyle yeniden tutuklanan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları sonrası gözaltına alınmıştı.

Erol Uygun, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara adliyesine sevk edilmiş, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılmıştı. Ajanslar daha sonra Erol Uygun’un tutuklandığı haberini servis etmişti.

DHA’nın bugün geçtiği haberde ise Uygun’un 1 ay konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisini geçti.

PEKER: UYGUN’UN BABASI SOYLU'NUN YAKIN ARKADAŞI OLDUĞU İÇİN...

Sedat Peker, dün Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili de bir numaralı şüpheli konumunda olan Ümitcan Uygun dosyasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, "Aleyna Çakır kardeşimizin ölümünden sorumlu tutulan Ümit Can Uygun’un kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporu da şahsın babası Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı olduğu için gerektiği şekilde hemen hazırlanıyor. Ancak unutulan bir şey var, Ümit Can Uygun dışarıda özgürce gezerken bu sefer başka bir kardeşimizin, Esra Hankulu’nun ölümüne sebep oldu" diye yazmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar