Tutuklunun annesine yazdığı mektuba 'örgüt propagandası' engeli

Tutuklunun annesine yazdığı mektuba 'örgüt propagandası' engeli
Ölüm orucunun 153'üncü gününde olan kızı Didem Akman ile aylar sonra görüşebilen Zülfiye Akman, kızının gönderdiği mektupların ‘örgüt propagandası’ gerekçesiyle verilmediğini söyledi

Ankara Hukuk Fakültesi öğrencisiyken 2009’da eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e suikast girişiminde bulunduğu gerekçesi ile tutuklanarak, 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Didem Akman, tutuklu bulunduğu Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde 19 Şubat’tan bu yana ölüm orucunda.

Cezaevindeki hak ihlallerine karşı eylemde olan Akman, koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ailesiyle açık ya da kapalı görüş gerçekleştiremiyor, yalnızca iki haftada bir telefon ile görüşme yapabiliyordu. 16 Temmuz’da annesi Zülfiye Akman ile görüşen Didem Akman, gönderdiği mektupların "örgüt propagandası" iddiasıyla iletilmediği bilgisini paylaştı.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kızıyla gerçekleştirdiği görüşmeyi anlatan anne Zülfiye Akman, tutukluların haklarının ihlal edildiğini belirtti ve "3 aydır görüş ve iletişim yasağı var. Bana gönderilen mektuplara sansür uyguladılar. Kızımın artık mektup göndermesine bile izin vermiyorlar. İki buçuk aydır mektup gönderemiyor" dedi.

Kızının her hafta yaşadıklarını yazıp gönderdiğini söyleyen anne Akman, "Son görüşüne gittiğimde mektupların ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle izin verilmediğini öğrendim. Kızım bana neyin propagandasını yapacak? Gönderdiği mektuplarda günlük ne yaptığı yazıyor, bazen şarkı sözleri, bazen şiir bazen de benim üzülemem için yazılar yazıyordu" ifadelerini kullandı.

Kızının durumundan endişe duyduğunu dile getiren Akman, cezaevi koşullarının düzeltilmesi, kızı Didem’in taleplerinin karşılanması çağrısında bulundu. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar