Twitter yılın enlerini duyurdu: En beğenilen ve retweet edilen paylaşım hangisi?

Twitter yılın enlerini duyurdu: En beğenilen ve retweet edilen paylaşım hangisi?
Twitter Data, platformda en çok kullanılan emojilerin 'ağlayan yüz ve sevinçten ağlayan yüz emojisi' olduğunu açıkladı.

ABD merkezli sosyal medya şirketi Twitter 2021 yılının istatistik verilini paylaşarak platformda en çok beğenlin, retweet edilen ve kullanılan emojilerin hangisini olduğunu duyurdu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Twitter bir blog yazısında yılın zirvedeki tweetlerini paylaştı. 2021'in en çok beğenilen tweet'i 4 milyondan fazla beğeniyle 20 Ocak'taki yemin töreni gününde "Amerika'da yeni bir gün" yazan Başkan Joe Biden'dan geldi.

En çok beğeni alan 4. tweet (2,7 milyon) aynı gün Biden'ın eski patronu eski Başkan Barack Obama'dan geldi: "Arkadaşım Başkan @JoeBiden'ı tebrik ederim! Bu senin zamanın"

Bu göreve gelen hem ilk kadın hem de beyaz olmayan ilk kadın olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yemin treni günü "hizmete hazır" olduğunu tweet'lemişti ve gönderisi 2,2 milyon beğeniyle 5. sırada yer aldı.

Güney Koreli erkek grubu BTS'den JungKook, 2021'in en çok beğenilen tweet'ine sahip. Şarkıcı 24 Ocak'ta bir selfie ve öpücü emojisi paylaşmış, tweet'i 3,2 milyon beğeni almıştı. 

En çok beğenilen üçüncü tweet ise Facebook ve ilgili sosyal medya platformlarının kesinti yaşadığı 4 Ekim'de Twitter'ın paylaştığı "kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba" tweetiyle Twitter'ın kendisinden geldi. Tweet 3,3 milyon beğeni aldı.

Twitter, listeyi bir araya getirirken "hesap başına yalnızca bir tweet değerlendirdiklerini ve takipçi veya etkileşim karşılığında ödül sunan tweetleri dikkate almadıklarını" söyledi.

Yılın en çok retweet edilen tweet'i, Asyalılara karşı nefret suçlarının artması nedeniyle #StopAsianHate (#AsyalıNefretiniDurdurun) yazan bir mesaj tweet'leyen BTS'den geldi. #BTS ayrıca 2021'in en çok kullanılan etiketi oldu.

Reality şovları Big Brother Brasil ve A Fazenda 13, yılın en çok tweet'lenen televizyon programları olurken, Squid Game üçüncü sırayı aldı.

Filmler söz konusu olduğunda en çok süper kahraman filmleri dikkat çekti: Twitter Data'ya göre, #thesuicidesquad "Los Angeles'ta en çok tweet'lenen ilk beş etiket" içinde yer aldı.

Hakkında en fazla tweet atılan spor takımı, 2020'de ikinci sırayı alan Manchester United oldu. Takımın Cristiano Ronaldo'ya hoş geldin dediği tweet, en çok retweet edilen ikinci tweet oldu.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları, 2021'in hakkında en çok tweet atılan spor etkinliği oldu.

Twitter, sosyal medya kullanıcıları ülkelerinin sporcularını desteklerkenki "güçlü milli gurur duygusuna" dikkat çekti. Badmintonda "Greysia Polii ve Apriyani Rahayu'nun Endonezya'dan Olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk kadınlar çifti olmalarını" kutlayan bir tweet en çok retweet edilen tweet oldu.

Twitter Data, platformda en çok kullanılan emojilerin "ağlayan yüz ve sevinçten ağlayan yüz emojisi" olduğunu açıkladı. Geçen seneye kıyasla yüzde 7 daha fazla kullanılan "Göz emojisi... ilk kez ilk 10'a girdi".

Öne Çıkanlar